Tuesday, December 22, 2009

hai frenz..da lame sgt2 aku xupdate blog aku ni..aku tetibe hilang mood ntuk berblog tp aku stil rajin ikot blog2 org..nak kata aku bz sgt,xla..tp jiwa aku serabut..terlalu serabut..smpai xde ape nak tulis..jiwa aku n fikiran aku hnya dipenuhi crite2 duka..aku xde tempat nak ngadu kesedihan aku..xde sape nak berkongsi..so aku decide nak share kat blog ni..supaya kawan2 aku dpat fham prasaan aku skang..
ye,aku btol2 tgh bersedih skang..hmpir stiap mlam aku tido xlena..asyik terjaga je..korang mesti da dapt agak ape mslah aku kan..of cozla masalh cinta..mesti korang pkir,watpe nak glabah2 pkir bnyak2 pasal cinta?tp aku stil kena pkir..aku ni jenis yg komited..
hm..stiap hari sure ade air mata aku akan mengalir..sure aku akan terluka n sure aku akan kcewa dgn sikap si dia..smenjak dua menjak ni, si dia berubah..mmg aku prasan..dia da xnak berckp ngan aku..klu aku kol,dia slalu bg alasan dia penat..sdangkan dia sedang bercuti je..tp xpela..aku stil ok dgn bnda ni...yg pling wat aku sedih,si dia xjujur ngan aku..terlalu bnyak yg dia xjujur ngan aku..ape pndapat korang??bukankah dlm 1 perhubungan tu,kejujuran penting ntuk dpatkan kepercayaan seseorang..salahkah aku untuk meminta dia bersikap jujur??slahkah aku bile kepercayaan aku terhadap dia da smakin berkurang??perlu ke dia marah bile kite mntak dia jujr?
mesti korang rasa,laki ni da xsyang kat aku da..tp jauh d sudut ati aku, aku tau dia sygkan aku..tp aku juz bingung ngan sikap dia skang..aku penat..penat ntuk mnghadapi sikapnya itu..aku mgharapkan hbungan yg bek.disulami kejujuran..
adekah sume laki kat luar sana tu sama sikapnya mcm ni bile bercinta?waktu awl2 je,mulut manis..slalu amek berat kat kite..tp da dekat 2 thun ni,mule jauhkan diri..xpenah kol..apa salhkah aku ingin mengambil berat tentang dirinya??kwn2,tlgla aku..

Sunday, November 15, 2009



ari jumaat aritu, aku telah menghadiri 1 dinner (malam persada kencana) anjuran IPS kat Gurney Hotel..sebelum pergi dinner ni, bnyak betol dugaan..mule2 aku dapat invitation card tu, aku hepi sgt..yela,dapat jemptan g dinner ni sbb nak trime award..(top player for postgraduate all female international bowling)..tp masalhnya aku sorang je yg dapat invitation ni..so aku plan nak bawak la pkwe ke, kwan ke..tp ble aku kol ips, dorang kata xleh bawak sape2 sbb tarikh reservation da lepas..dorangla yg silap ni..anta kad tu lewat kat aku..haish..kan aku da kena g sorang2..pkir punye pkir, aku decide xnak g..wlupon mkn d hotel adalah kegemaran aku..aku terpksa lepaskan dgn berat ati sbb aku xsnggup nak g sorang2..dahla xde transport..lesen pon xde..uwaa..sedih gle da..tp 2 ari bfore tarikh dinner tu, aku terjumpa amala..rupa2nya dia g jgak dinner tu..lecturer dia bg kad invitation kat dia..so dia pegila..tp dia pon xde keta..dia tumpang member..so aku ckp aku nak tumpang skali..bincang punye bincang settle la pasal transport..so aku cnfirmla pegi..tp bfore tu aku kena g ips bgtau dorang aku jd pegi..ble da pegi dorang kata kena bawa kad tnjuk kat dorang..so esoknya aku g la ke ips smula..tnjuk dorang kad tu..tetibe dorang kata,sorila susahkan adik..sbnarnya xperlu bwak pon sbb mmg adik pnye tmpat da direserve..ceit..wat penat je aku pegi..tp xpe, sabar2..haha..aku, amala, n kwn2 dia da jnji nak gerak 715..after aku solat..sbb aku sorang je mlayu,so aku mintak dorang amek lewat ckitla..715..dorang stuju..aku pon siap on time..mmg aku ni punctual orgnye..huhu..tp tnggu da 10 minit lewat,xde kabar brite pon..so aku kol amala..tkut2 la die trlupa nak amek aku..tp rupa2nya dia pon ngah tnggu..dari 730 smpai 745..smpai 750..xsmpai2 lg..aku da nak nanges da tnggu..dahla mjlis stat 815..klu kol 8 xgerak lg, xtaula..da membebel2 da aku kat dlam blik..cian hani kena dgr..haha..hbis smpai ke mak ayah aku kol..dok membebel kat dorang..hehe..baru je aku nak decide aku xnak pegi, tetibe amala kol..trunla..kitorang da on the way nak amek u..ok, masa tu pkol 8 mlm..fuh,hrap2 smpatla..klu lewat 5 mnit or 10 mnit pon xpela..tp tnggu pnye tnggu kat bwah, 810 baru smpai..ape ni??5 mnit lg nak stat majlis..haish..dahla ujan lebat time tu..basah aku kena tempias masa tnggu dorang tu..masuk2 keta,amala gtau(dia taip msg je la), dorang lmbat sbb make up n set rmbut!!what??!mmg mmbara gle la ati aku..aku ingat keta rosak ke..ape ke..rupanya make up je..aku tgk bese je..xlawa pon..aku lg lawa..haha..kan da jahat da..tp xpe, aku sbar je..dahla aku mnumpang dia..tp sbgai org yg bertnggungjwab, klu da agak2 xsmpat, gtaula wktu len..xdela frust menunggu..xpon klu da tau make up jnis berjam2, ape kata ko stat make up kol 5 lagi..haish..tp xpela..hopefully smpatla smpai..tp nak jadi lebih parah lagi..dia xtau jln wei!!terpksa la aku tnjuk jln wlupon aku xbrape mhir..huh!!lagi satu, jln pnyela jam gle2..tlg!!nak nanges da..cmne nak msuk dewan klu sume org da stat..haish..dia siap bleh ckp, vice chanselor slalu dtg on time x?aku pon trus ckp, mstila dia ontime..mmg dia jarang lewat..dia have a gud time management..sesat pnye sesat, jam pnye jam, smpai dekat 915..dengan muke tebal terpksa masuk dewan..aku dok meja blakang skali..vc tgh bg ucapan masa tu..alhmdulillah lega da smpai n xde org perasan sgt yg aku lwat..tp mslahnye lg 1, aku xtau nak duduk mana..ingat kan dorang mmg reserve tmpat khas ntuk aku..rupa2nya dorang reservekan 11 table ntuk aku..pilihla mane2..argh!!mana aku nak duduk ni..sume meja penoh..aku tgk penoh ngan laki plak tu..segannya..dahla lwat..tetibe nak mintak tumpang duduk plak..tnpa membuang masa n nmpak terpinga2 sgt, aku pon terus mintak izin duduk kat meja blakang skali yg masa tu sbelah aku je..ade sorang laki ni kata, dudukla..ade 2 kosong lagi..fuh, slamat..table ni ade 3 laki n 4 pmpuan..mcm 1 geng je dorang ni..adoi, dorang ni senyap je..malunye aku..terkebil2 aku sorang2 kat situ..ok, time ntuk mule berckp n berkenalan!!..haha..ni la aku.xleh dok diam..so aku dgn yakinnya bertnya kat mamat sbelah.."excuse me, u ni dari skul mane?1 meja ni semua 1 skul ke?"..(pertnyaan aku ni aku susuli ngan senyuman manis)..tp mamat tu xjawab pape..aku pelik..dia xdgr aku ckp ke??xkan dia xpham..tetibe kwan laki yg sebelah dia yg jwabkan..kitorang sume dari skul arkeologi..u plak dari mane?n trusla kitorang berkenaln..tp aku masih musykil..nape bdak td xjawab ape yg aku tnya..tetibe budak tu ckp kat aku.."sorry, i cant understand bm..im from singapore"ceit, wat malu aku je pokpek2 kat dia td.rupanya dia sepatah haram xpham..haha..tp aku ckp,bukan kbnyakan singaporean tau ckp melayu ke..dia kata besenya chinese xtau sgt..lgpon dia dok oversea..ooo,ptutla..aku mati2 ingat dia mlayu td..haha..wat malu aku je..tp lepas tu,kitorang trus rancak berborak..of coz in english ok..haha..nama dia noel..lg osrang tu, nik.dari sarawak..comel gakla mamat ni..tp aku respek dia..dia sgt berbudi bhasa..aku tgk dia speaking english mmg superb!!tp ble dia berckp ngan si noel tu je.ngan org len dia ckp bm..tp lnsung xde slank!!dahla dulu stadi kat us lama..aku mmg respekla..xde reaksi nak riak lnsung..ade sesetngah org yg aku jmpa, rmai gakla..english xla berapa nak terer, tp slank dia mak ai,terover2..hehe..anyway, aku hepi dok kat meja tu..bfore smpai,aku ingat aku akan mati kebosanan..rupa2nya ok je..dpat kwan baru..haha..btolla ape kwan2 aku ckp kat aku slama ni, xsusah aku nak cari kwan baru..aku je takut lebih2..haha..ok..korang layanla gmbar2 kat bawah k..zass!!


before g dinner


first menu

sourvenir

medal2 yg aku dapat

me n amala

Sunday, November 8, 2009

malunya!!argh!!

adoi..malunya..dahla malu..sakit plak tu..huhu..ari sbtu lepas aku g memberi sokongan kepada ayah hani,en.fadzil untuk bermain bowling..usm kejuruteraan adekan 1 tournament..aku yg memang dok menumpang kat umah hani diajak ikot tgk ayah hani men bwling..aku, hani, n adik hani, nana, plan nak men bwling gak.kitorang pk msti ade lane kosng..sebsar2 bwling kat megamall tu xkan la dorang pkai sume...so kitorang pon tnya la kat kaunter dia, ade lane ksong x?akak kaunter dgn smbongnya mnjwab xdela adek..yg ade tnggal untuk emergency in case ade lane rosak.so kitorang pon phamla..xkesah pon klu mmg dorang perlukan lane tu ntuk emrgency..tp ble da stat tournament, tgk2 ade 8 lane ksong..xkanla nak pkai sume tu untuk emergency..aku n hani g tnya lagi skali..tnya elok2 je..kak, ade ksong tu, bleh kitrang men?akak tu kata xleh..ok fine..xleh xpela..tp aleh2, lepas tu tgk ade je org len men gune 4 lane yg kononnya emergency..adoh..bngangnya..ape dorang ingat kitorang ni xreti men ke?or xmampu nak byar.yg kitorang tgk tgh men tu pon bdak2 skolah lagi yg mcm ntah pape..huhu..skit je ati..tp sbar2..kitorang pon smngat la memberi sokongan kpada en fadzil..(strike pkcik fadzil..strike!!)tu laungan aku..anak2 dia plak..(strike abah!!ke ayah?lupe plak)..smpai kadang2 aku sndiri tersasul pnggil en fadzil abah..haha..sowi hani,,xsngaja terpnggil ayah ko abah..haha..rasa mcm anak dia plak..kui3..lepas tournment da hbes, mestila lame nak tnggu result n penyampaian hadiah..so kitorang pon dgn muke xmalu g kaunter tu mintak nak men bwling..pmpuan tu dgn smbongnya, xbersuara pon, tp tnjuk kat 1 kertas ni(fullhouse until 8pm).ape kejadahnya..skang baru kol 6..tournament da hbes.lane sume ksong..mlas wat keja gtau je la..klu bos dia tau 4 sure dia kena marah..ish..geramnya..tp sbar lg..g duduk smula ngan fmily hani smbil msing2 mulut dok membebel..pastu tgk ade laki plak yg jaga kaunter tu..kakak tu da xde..kitorang pon pk, ni peluang ni..aku harus gnekan kecomelan aku untuk meminta bermain bwling..haha..padahal xcomel pon, tp perasan comel..tp hampeh..abg tu pnyela sombong..lg sombong dari kakak td..siot gle..dia xbersuara pon..geleng2 pale je..ape dia nak nyanyi lagu angguk2 geleng2 ke..huh!!xpela..aku dgn hati yg sedih balik la ke tmpat duduk smula..mmg aku ni muke xmalukan..xputus2 asa..da dorang kata xleh men bwling, stil nak men jgak..haha..muka tembok btol..tp mmg patut pon..sbb aku jadi cmni,every time dorang xbagi kitorang maen, ade je dia bg org len maen..haish, geram btolla!!las2, ajak ayah hani sndiri g kaunter..huh!!bleh plak..poyonya!!ble da dapt kasut tu, terus kitorang mcm kera sumbang..tersengih2 je..mcm kera dapat bunga pon ade jgak..excited smacam..mcmla xpenah men bwling..tp sape2 jdi kitorang pon sure excited sbb dari pkol 2 tnggu nak men bwling, setelah asyik direject, setelah muka ni rasa tebal cam tembok, akhirnya kol 630 baru dapt men..sape xhepi..haha..tp kan sbb terlampau hepi ni la aku ditimpa malapetaka..tu la, org kata jgn seronok sgt..t ade padahnya..nak tau ape padahnya..jeng3..aku dgn smngatnya hendak mmbuat balingan pertama..baling dengan tepatnya..tp ntah cmne..sbb aku xtest kasut tu dulu..tapak kasut tu agak kesat ble jln..so lepas baling,lepas gnekan momentum yg agak kuat, sbelah kaki aku mcm terhenti sbb kesat..so satu kaki aku lagi, dengan selambenya untuk megelakkan diri dari jatuh ke depan telah melandingkan kakiku di atas lane..mak ai..licin gle..xpenah aku rasa selicin mcm tu..mcm terpijak sabun..maka dengan rela hatinya aku jatuh di atas lane tu..terkapai2 kau menahan diri aku..haha..mmg lawak gle klu korang byangkan..da jatuh mcm cempedak, sbb licin sgt bdan aku terslide ke depan..nseb bek tgn aku smpat menahan bdan aku dari terus terslide..klu x, mmg smpai ke hjungla..haha!!dengan gelabahnya, aku bangun n terus berlari ke arah jerusi fmily hani duduk..aku rasa muke aku da merah da..rasa mcm nak lari dari situ..malu gle!!sume org gelk..uwaa!!!tp pakcik sbelah ni gelak ckit2 je..dia kata,okla dik, strike tu!!ya, aku telah lupa ape jadi ngan balingan aku..rupa2nya strike..haha..tp strike ke,xstrike ke..aku tetap malu..malu yg teramat..cubela bygkan sorang awek comel, yg pkai baju comel, balingan dia strike, tp jatuh tergolek n hmpir terslide smpai kehujung sbb bdan ringan..haha..byangkanla..aku rasa trus hilang kecomelan ku itu..slama2 au bermain bwling wluponntuk tournament, aku xpenah lg jatuh wlupon skit..uwaa..malunya..mamat2 kat blakang da tertahan2 gelak tgk aku jatuh..mak ayah hani lg la gelak..muke hani n nana aku xsmpat tgk sbb aku malu thap gaban..haha..tp for sure dorang gelak..aku xmarah pon sbb aku sndiri tergelak bg nak gle..haha..skang dok menulis ni pon tergelak sorang2..org len tgk, gle ke ape bdak ni..hehe..tp disebabkan aku telah trjatuh ariut, balingan aku strusnya amatla cmerlang..asyik strike je memanjang..haha..ade hkmah jgak jatuh ni..tp malu gle la..dahla skit..masa jatuh tu mmg xskit..men tu pon mmg xskit..ble da blik umah, mlm nak tdo baru tersa sakit kat blakang aku ni..kat pinggul aku ni..2 hari jgakla than sakit..haha..pdan muke aku..xpe2, len kali aku kena berhati2 lagi..test kasut dlu, n make sure kaki jgn terlebih ble nak baling tu..okla, korang teruskanla gelak ye..bubye..

Thursday, November 5, 2009

rahsia hati wanita..

slalu laki kata pmpuan ni susah nak pham..mengada2..ske merajuk..sensitif..tp dorang xtau, dari sikap dorang la yg buatkan kite semua jadi cmni..org laki ni ego sgt..masa mule2 nak bercinta,punyela manis mulut..puji sana, puji sini..asyik nak jumpa..konon rindu..tp ble da bercinta, lainla plak jadinya..nape xkonsisten?klu btol2 syg, nape xstay je sikap cam dulu..amek berat, penyayang..klu xkerana korang berpura2 amek berat n penyayang dulu, xde la nak jatuh cinta..lepas tu, bile pmpuan da jatuh cinta, dia da x amek berat da..dia biar je awek dia..pastu bile pmpuan tu merajuk,menangis sbb xdiendahkan(xmcm sbelum bercinta), dia marahnya pmpuan..katanya pempuan ni sensitifla,mengada2la..wat dramala..

entry ni xde kena ngena ngan kisah hdup aku..so sape2 yg terasa dia bf aku or exbf aku..haha, sila jgn amek ati ok..entry ni untuk semua org k..so kat sni,aku nak bg tips ckit..ape sbnarnya yg pmpuan nak dari sorang laki..

1)pmpuan ske diamek berat..lg2 klu pmpuan ni amek berat sgt kat pkwe dia..xdela mknanya nak pakwe dia msg dia or kol dia stiap masa..tp ckupla sekadar tnya khabar n amek berat..especially time sakit..besenya pmpuan mmg glabah klu org tersyang dia jatuh sakit wlupon demam ckit..so klu pmpuan sakit, amekla berat ckit..xdela smpai nak suap ubat,tp bertnya khabar pon da ckup..jgn da smpai masuk spital pon stil xtnya khabar dgn alasan"awk da besar, lagipon mak ayah awk ade,mesti awk pndai jaga diri"..

2)pmpuan xske bile dihina dari segi fizikalnya..taula stiap org ade kelemahan masing2.tp pmpuan xske dngar diri dihina oleh insan2 tersyang..biarpon diri ni xcntik, tp cober2la..klu xske, nape perlu bercinta..ptutnya awl2 lagi da reject..ni tidak..nak jgak bercinta, tp da bercinta tu, dok ktuk2 pasal fizikal..cnth:awk ni gemokla,awk ni hitamla..n sbgainya..

3)pmpuan ske dipujuk...especially klu lepas bergaduh or lepas pmpuan tu dilanda masalah..xdelapujuk dgn ngada2..ckupla sekadar menenangkan ati si dia..n memberi kata2 semangat..itu da memadai..jgnla biarkan si pmpuan ni menangis kesorangan..lg la sedih pmpuan tu klu org tersyang biarkan je dia..

4)pmpuan ske memberi hadiah pada org tersyang..klu da syg, stiap masa teringat..g je mane2 mesti teringat nak beli pape untuk si buah ati..so si buah ati ni kenala trima ngan ati yg gembira sbb ade org ingatkan dia..jgnla xtrime hdiah si dia..cth:g cameron bersama keluarga, tetibe teringat si dia lalu belikan sejambak bunga untuknya,tetapi si dia malu untuk menerima bunga itu dngan alasan si dia adalah lelaki..lalu bunga itu dibuang ke dlm tong smpah..wlupon bunga tu xmahal, tp jgnla gtau kat si pmberi yg dia xske hadiah tu..respekla pmpuan ckit..

5)pmpuan xske laki merokok..tp klu da mmg si dia tu perokok, nak wat cmne..pmpuan trime dgn ati yg redha..tp laki perlu tau, ade sbb pmpuan slalu marah pkwe dia isap rokok..rokok tu kan bhaya..seolah2 mencari amut sndiri..tp laki stil nak amrah klu pmpuan xske laki isap rokok..n kepada si pmpuan, klu da pkwe anda mmg isap rokok, nsihat elok2..klu dorang xmkn saman, korang than je la..kata syg!..hehe..klu korang xske, blahla..tp xbek wat cmtu..xbek tinggalkan laki kerana kelemahan dia yg ini..stiap insan ade kelemahan msing..

6)pmpuan xske ditipu..skali dia ditipu, pmpuan akan ingat smpai ble2..wlupon dia maafkan, tp tetap tersimpan dlm ati..susah nak pcaya lg..so ati2la..klu laki nak menipu, make sure pndai smpan rhsia..jgn smpai terbongkar..klu xpndai smpan rhsia, bek jgn menipu..

em..bnyak lagi kot ape yg pmpuan ske n ape yg pmpuan xske..tp aku nak ingatkan kepada semua org, sgala ape yg aku gtau kat atas, bukanla ntuk semua wanita..maybe sesetengah je kot yg rasa cmni..sbb maybe pmpuan lain,lain atinya..tp stil aku bleh wat kesimpulan, ape yg aku cite ni apply untuk kebanyakn pmpuan..klu ade kekurangan or kesilapan sile gtau aku k..hehe..kepada laki2 di luar sana, klu ade tips dari korang plak, sy alu2kan..bile kite da tau rahsia ati wanita,rhsia ati laki,maka kurangla pertikaman lidah berlaku di antara kaum adam dan hawa..hehe

kdg2..

kdg2 dia xsedar yg dia telah melukakan ati org lain,
kdg2 dia xsedar yg org lain sedang menangis kerana dia..
sampaila 1 saat, dia akan menyesal bile org tu pergi untuk selama2nya..

Tuesday, November 3, 2009

sape2 nak sewa umah?

kepada semua kwn2 sy, klu ade kenal sape2 kat usm yg nak sewa umah, blehla cntact sy k..(shaza-0196691630)..antara facilities yg ade di rumah sy ialah:

1)bilik 3 bijik
2)katil 6 bijik (katil baru tu)
3)tv (besar tu)
4)astro (mcm2 ade)
5)mesin basuh
6)peti ais
7)dapur gas
8)segala peralatan untuk memasak..haha
9)internet free 24 hours (bleh lyn youtube..xde kena block mcm usm..hehe)

sewa murah je..mkin rmai mkin murah la..tp estimate 6 org 1 umah..so lebih kurang 150 sorangla..skang ni perlukan 3 org je lg..cpat2!!bukan snang nak cari umah sewa yg ade sume facilities ni..hehe..tlg sebarkan kepada kwn2 anda yg sedang mencari umah k..

Tuesday, October 20, 2009

hm..da dekat sbulan da aku xwat eksperimen ni..bosan plus takut!!bukan takut ape, takut kena marah ngan supervisor..punca keja aku tersngkut ni sbb barang (buffer for my experiment) habis..yela,mle2 plan mmg la ckup buffer tu..tetibe my supervisor gandakan keja aku..dari 6 run dia suruh buat 12 run experimen..mmg buffer tu mengalir lajula..kejap je da nak hbis..pastu bfore raya aritu mmg aku da stop keja sbb da hbis buffer..(haih, brape aku nak tulis y aku xleh wat keja sbb buffer habis)..then, senior aku kata dia da oder da buffer tu aritu..maybe pas raya smpaila..aku pon legala..tp pas raya xsmpai2 lagi..supervisor da mle bising2 kata nape xsmpai2 lagi..nape xoder awl2..aku pon ckpla, bkan xnak oder awl2..mle2 ikot plan asal, mmg ckup buffer tu, tp ile tukar plan terus habis..nak wat cmne..hope dia phamla..tp mcm x je..haha..ble aku cntact salesperson buffer ni, slalu ade je problem..dia dlm meeting la, outstationla..dia jnji nak kol aku balik tp xkol2..susah sgt ke nak update pasal oder aku ni..juz bgtau anggaran ble smpai buffer tu ckupla..senang nak plan..ni x..las2 dia ade dtg informm sbb nak jmpa org len.aku amek kesempatan tu g jmpa dia..dia ckp barang tu dia slalu oder dr us..tp ade problem plak, so kena oder dr german plak..kena la tnggu lg..haish..sbar je la...tp alhmdulillah buffer tu smpai khamis lepas..tp aku stil xleh wat keja..arghh!!bfore aku stat experiment aku kena cuci mesin aku ngan air dulu n anta smpel air tu ntuk analisis dulu(kena anta kat skul kimia)..tp org yg incharge pasal ni kat skul kimia ni cuti bersalin plak..huhu..kena la cari person incharge len plak..da jmpa, dia kata dia xdpat surat dari dekan pon lagi..dia kata nanti dia da dpat dia cntact aku..aku ckp kat dia, aku da slalu wat analisis ni kat cni, bagila sy buat dulu wlupun surat xsmpai lg..cnfirm surat tu smpai nanti..tp encik ni skema plak..dia kata kena tnggu jgak surat tu..haish..cmne ni..ble aku bleh stat keja ni..skang keja aku melarikan diri dari supervisor..takut dia nmpak aku n dia tnya pe progres aku..mampos aku nak jawab..jwabla cmne pon tetap kena marah.huwaaa...tolong aku..sape2 bleh tlg watkan gc analisis kat smpel air aku x??

Sunday, October 18, 2009

hai all..da lame aku x hapdet blog ni..maklumla..student yg sgt bz..haha..bz la sgt..asyik melepak je kat lab..xwat keja pon coz barng xsmpai lagi..ni nak cite, smalam aku join 1 tournament bwling anjuran ips ntuk student postgrads (ntuk pmpuan je)..aku team ngan kak madihah n che ah..prtndingan ni kat bj kompleks..
aku bgn awl pagi tu, siap2..wat breakfast skali konon nak ade tenaga la time men t..then, kol 10 gerak g bj..dlm kol 11 baru stat game..lupe nak gtau tournament ni terbuka ntuk international skali..so ase student dari iran, thai, filiphine..tgk dorang sume smangat..cam cuak jgak ..haha..pastu yg len dari malaysia..ade muke2 yg pernah aku tgk..ade jgak bekas pemain usm..huhu..lagi menakutkan aku..(kepada kwn2 sume, aku ni seorang yg ske menang ble masuk ape2..so benda kcik cmni pon aku nak cuak, padahl teammate aku kata rilekla..men ske2 je..tp xblehla coz aku mmg cmni..aku xske masuk klu xleh menang..haha..tamak!)..ble da men, dapat plak sbelah team ips..mak ai, ade sorang kaka tu kecoh gle..lnsung xprofesional..xkesahla dia xprofesional pon tp at least hrmatla org..umor dia da 25 tp perangai cm dak skolah..ade ke ptut klu bola masuk longkang dia gelak hbis2an..bola aku xla masuk lngkang..mksudnya org lenla..tp yg aku pling geram, dia asyik kcu aku..time aku nak balingla dia berebut bola ngan aku..padahl bola tu aku yg g amek..tp dia tetap nak amek bola aku..aku xkesah klu dia nak share..tp gilir2la..ni x, ble aku nye turn je, cpat2 dia g amek bola tu..kdg2, dia pegang je bola tu wlupon bkan turn dia..buruk kan perangai..dia jeles aku asyik strike je..then, dia bleh tnya, nape awk asyik nak pkai bola ni?kan bnyak bola len..adoi, seb bek dia kaka, klu x aku da melawan balik da..mmgla aku asyik pkai bola tu..da sah2 aku yg g amek bola tu, n bola tu sedap ngan tgn aku..hish, sbar je la..ble aku tukar bola len, dia tnya nape da tukar?aku snyum je..ingatkan dia nak la pkai bola td tu..alih2 dia pkai jgak bola yg aku baru gne tu..ape ke hal kakak ni..agaknya dia ingat dia strike jgak kot klu pkai bola yg same ngan aku..huhu..papela akak..lagi satu bnda..bukan stakat dia berebut bola ngan aku..time aku nak baling pon dia kcu..tetibe je dia sergah aku time nak baling..tetibe je dia ade kat sbelah aku time nak bling..pastu dia gelak bile nmpak aku terkejut..dia kata pdan muke..ape masalh pmpuan ni..nak bertnding btol2 la..jgn mcm budak2..nak busuk2 ati..xpenah aku jmpa org cmni..huhu..anyway..disebbkan gangguan dia maka thap fokus aku lebih tnggi..n telah meyebabkan skor aku tnggi..hehe..keputusannya team aku telah mendapat nombor 3..masa 1st round team aku leading no 1..tp next round ahli2 team aku telah hlang smangat kerana diganggu kmpulan sbelah..mmg truk gle la kakak tu..seb bek aku stil fokus..dapat cover team..dapat gak medal, hmper..then individu aku dapat johan..best player..xla terer sgt pon aku..tp rezeki ari tu..mmg strike je keja..haha..da dapat medal 1 sorang, aku dapt 2 medal..dapat 2 hmper..dapat plak lagi 1 hmper besar ntuk lucky draw..mmg bertuah gle la..then, disebabkan aku dapat best player maka aku telah dijemput ke annual dinner ips secara percuma sbb dorang akan smpaikan hadiah kat aku time tu..besnya!!sape nak ikot aku g diner t?jom2..haha..menang besar smalam..bes2..nanti k.madihah nak blanje aiskrim..yeay yeay.ehm..pasni,klu ade pape tournament lagi aku nak masukla..tp da kurang peluang sbb skang da smbung master..klu time degree dlu bleh je aktif..uwaa..sesape ade anjurkan tournament bwling??

p/s:-tangan sakit gle setelah bermain bwling secara mantap(haha..tipu je..padahal skit tgn sbb men 6 game skali non stop slepas lame tidak bermain..)
-sape2 nak men bwling leh ajak aku..sbb aku gle bwling skang..

Monday, September 28, 2009

Raya ketujuh (ari sabtu lepas), aku n family telah bertandang ke rumah bakal mertua aku..aiceh..hehe..rumah ash kat seremban..aku dari kl..memandangkan adik beradik aku ramai n ade sorang sepupu aku nak ikot, tmbah plak ngan ade sebijik keta je, maka aku n beberapa adik aku telah ke seremban menaiki tren..manakala mak ayah aku n adik2 laki aku plak nek keta..hm,kitorang nek tren dari mid valley..rmai gle org..kitorang kena berdiri smpai ke serdang..fuh, pnat gak..dahla pkai heels..hehe..melawa la kononnya..smpai2 kat seremban, my parents belum smpai lagi..dorang stil on the way..sbb jln jem ckit.huhu, besela,time cuti2 raya ni sume nak g beraya..
smpai2 kat stesen seremban, ash dah ade depan stesen nak jmput kitorang..so kitorang pun naek keta..n tetibe ayah aku kol kata dia xsure jalan nak ke rumah ash..then kitorang g la jemput kat tol senawang..pastu gerakla sama2 ke umah ash..
smpai2 je kat umah ash, fmily ash da sedia depan umah jmput kitorang masuk..terharunya..hehe..then kami semua bersalam2an..isau gak aku sebelum bawak fmily aku g umah ash ni..takut parents x ngam ke..tp alih2 ngam plak..hehe..alhamdulillah..
masuk2 dlam rumah, mereka jamu kitorang ngan mkanan yg bnyak sgt..ade mihun sup, mee sup, nasi, rebung masak lemak, bendi, kangkong, sup tulang, tempoyak..n berbagai lagila..xtermasuk air lagi..mcm2 air..mcm nak wat open house da..tp mmg sedapla gulai tempoyak dia..mak ash kata dia tau aku mmg ske sgt kat gulai tempoyak..tu dia masak..time kasih makcik..hehe..da lepas2 mkn sume, tetibe dorang hidang plak sup gearbox...tau x ape tu sup gearbox??ha, ni sup kaki n lutut lembu..fuh, mmg favourite ayah aku tu..so kitorang pon makanla beramai2..kenyang yg teramat..hehe
then da slesai mkn sume, mak ayah dia bawak kuar album2 gmbar ntuk kitorang tgk..so dpat la kitorang tgk gmbar2 dorang ni..n pe yg wat aku terkejut, ade 1 album ni bnyak gmbar aku..hehe.xsngka ash letak gmbar aku dlm album fmily dia..mak dia kata mle2 dlu, gmbar aku yg smpai dlu..baru la si ash ni gtau sape aku..strategi la konon..hehe..
then, ngah borak2 tu, mak ash tetibe ckp.."hm, kawenla cepat2..jgn tggu lame2"..hehe..nila ayat yg aku tnggu2..aiceh, gatal..hehe..then mak dia tmbah,"tp kena pkai duet sndirila.."hehe..then ash ckap,klu cmtu umur 30 la..pastu mak dia tnya kat aku, nak ke tnggu smpai 30?aku terkejut n trus ckp xnak..gatal nye budak..hehe.sume org gelak..pastu mule la sesi tazkirah..mak ayah aku n mak ayah dia same2 berpesan, jaga diri leklok..cepat2 kawen..hehe..kami yg ade kat situ tersipu2 malu..hehe..
da lepas lepak2 sume, maka tibelah masa ntuk fmily aku berangkat pulang meninggalkan aku di rumah ash..hehe..jgn ingat aku nak tdo umah dia plak..aku juz menumpang jap je umah dia sbb aku balik penang ngan ash mlm tu dari seremban..so lepak umah ash dulula..hehe..da salam2 fmily aku, maka tinggalla aku kat umah ash tu..
so, aku pun menolong la mak ash ni mengemas2 dapur, mencuci pinggan..aiceh..hehe..then aku g menukar baju raya aku..aku kena pakai tshirt ngan kain batik..hehe..jadi org kmpung tetibe..aku mmg liat pkai kain batik..bukan xreti tp kurang gemar..ble mak aku tau aku kena pkai kain batik, dia gelak gle2..sbb baru smlamnya mak aku mmbebel soh aku pkai kain batik kat umah..aku degil xnak..pastu mak aku kata,"karang kat umah mak mertua kena jgak pkai"..aku ngan berlagaknya kata..alah, xdenya nak pkai, skang kan zaman moden..alih2 masin mulut mak aku tu..kena pkai gak kat umah ash..tu yg mak aku bntai gelak..hehe..
mlmnya fmily mak lang ash dtang beraya kat umah ash..so dorang perkenalkanla aku plak..tersipu2 aku malu..aiceh..aku pon mkan skali la ngan dorang..da pkol 930 mak ayah dia pon anta kitorang kat stesen bus..slam2 ngan mak ayah dia tu, tetibe ayah dia hulur duet raya kat aku..yeehaa!!!hehe..besnya dapt duet raya..then bermula la perjalanan kitorang ke penang..
thun ni beraya kat umah bakal mertua..hope x lama lagi beraya umah mertua..da xde da bakal2 ni..hehe..amiin..

assalamualaikum semua..

pada pagi ahad (27 sept 2009) bersamaan 8 syawal, atuk kesayangan aku telah kembali ke rahmatullah..AL-FATIHAH..

sedih rasanya hati ni..tapi yang hidup memang akan pergi dan yang pergi xakan kembali..hiba rasanya xdapat bersama2 atuk di saat pemergiannya..waktu tu, aku da berada kat penang..naseb bek sempat juga aku berjumpa ngan arwah atuk time raya aritu..sempat juga bersalam n berada bersama2 arwah atuk ketika dia sakit..

org kata klu mimpi gigi tercabut petandanya ade org terdekat akan pergi meninggalkan kite..kebetulan seminggu sbelum arwah atuk aku pergi, aku bermimpi gigi geraham aku tercabut..xsngka atuk yg pergi..semoga rohnya dicucuri rahmat..amiin..

Sunday, September 6, 2009

haish..pagi2 buta lagi da melyan lagu jiwang atas katil..xdela sume lagu jiwang,tapi tetibe ade 1 lagu ni yg aku rasa sgt jiwang..n telah merobek2 hatiku..hehe..ni lagu dia..

Bila cinta didusta
Hati mula gelisah
Hilang kekasih hati
Hidup jadi merana

Insan jadi idaman
Kini dimilik orang
Cinta yang diimpikan
Putus di tengah jalan
Terpaksa mengalah

Mengapa menyinta
Andainya tak setia
Tak usahlah bercinta
Jika hanya berpura
Bila hati dah jemu
Mula berpaling tadah
Tak pernah difikirkan
Orang yang ditinggalkan
Tersiksa sayu pilu

Ooo...oo merayu-rayu
Ooo...oo ingin kembali
Ooo...oo meratap sayu
Tidak mungkin orang simpati
Menoleh pun tak sudi

Andainya ditakdirkan
Cintamu didustai
Pastinya kau mengerti
Siksanya perpisahan
Hanyalah ditemani sesalan


hm..bile aku hayati lirik lagu ni, same je mcm pe yg aku rasa saat cinta aku didustai..siyes!!dari rangkap pertama smpai akhir..mcm dlm rangkap pertama, masa mle2 aku ditingglkan aku gelisah sgt, menagis je keja aku, mmg meranala hdup aku time tu..klu tgk rangkap kedua plak, kena jgak ngan diri aku..my ex adalah laki idaman aku time tu..n ble dia tnggalkan aku, aku terpksa mengalah sbb da xleh wat pape..tp aku mengalah lepas puas aku berusaha memujuknya mcm dlm rangkap keempat tu..terlompat 1 rangkap plak..ok2,rangkap ketiga..ayat2 ni sama mcm aku tnya kat dia..nape awk nak cintakan sy klu awk xsetia? klu xsetia, klu stakat berpura2 baik jgn bercinta..then ble da jemu mcm2 alasan awk bagi..awk xpikir ke pasaan sy ble awk tngglkan sy??ha...same x ngan lirik lagu tu..then masuk rangkap keempat plak..lepas dia kata nak tngglakn aku, puas aku merayu2, menanges2..tp dia xlayan..bak lirik lagu tu..menoleh pun xsudi..then las skali..rngkap terakhir..lirik ni sama mcm harapan aku lepas aku ditinggalkn..aku harap yg 1 ari nanti dia juga akan rasa pe aku rasa..biar dia tau btapa seksanya..n masa tu baru dia nyesal..
sbb tu bile dgr lagu ni terus segala memori lama menerjah kembali..bukan bererti aku rindukan bekas kekasih aku..tp lagu ni telah menerbitkan smula rasa dendam terhadap dia..jahatkan aku ni??benda da lepas stil nak dendam2..tp xpe, aku dendam dlm ati je,xpnah rasa nak g bunuh dia or balas dendam pun..tp slalu gak harap dia rasa ape yg aku rasa..hehe..bia pdan muka dia..
hm..meh aku cte ckit nape aku btol2 kcewa..meh aku namakan my ex ni mr.s ok..hm,bagi aku mr.s ni my first love la..eh yeke first love..haha..xksahla luv yg keberapa tp yg penting aku btol2 lov dia..time tu la..besala time bercinta indah je rasa dunia ni..masa tuaku da xpkir org len da..aku hdup dlm dnia sndiri..laki nak ngorat pun xlyan..aiceh..konon dia la laki yg sudi sehidup semati ngan aku..haha..hm..nak dipendekkan cite, aku bercinta ngan dia dlm 2 thun..spanjang hbungan tu besela slalu gak gaduh, tp xgduh terok2 pon..tp lame2 dia cam jauhkan diri dari aku..ntah ape silapnya..nak kata aku slalu cari gaduh xjgak..nak kata aku perabis duet dia lagila x..nak kata slalu jumpa xjgak..jauh..aku kat penang dia kat kl..hm, tp ni maybe gak sbb dia..sorila aku xtau pe sbbnya sbb smpai skang aku masih tercari2 punca dia tnggalkan aku..maybe gak silap aku yg aku xnmpak..mr.s ni bakal dr..so dia asyik bz stady..smpai 1 arini lg sbulan dia nak exam..dia kata dia nak stop berhubung ngan aku..dia nak fokus stady..aku ngan berat ati terpksa lepaskan dia sbb nak dia berjaya..tp bfore tu aku da gtau yg aku takut klu lama xcntact pasaan dia maybe berubah..tp dia jnji xkan berubah..dia jnji akan setia..ceh..besela ayat2 laki ni..tp tup2 lepas da abes exam dia anta msg nak clash..n time tu sehari bfore aku exam..n saat msg tu smpai aku ngah kat kedai pelita sedang ingin menyuap roti cnaiku ke mulut..terus terlepas roti cnai tu..n aku xjadi mkn..time tu aku xnanges lg..aku masih terkejut n xcaye..balik je blik baru aku sedar ape yg terjadi..n terus aku menanges xhenti2..smpai mlm tu kawan aku terpksa anta aku g klinik sbb aku menanges terok sgt shingga membuatkan aku migrain terok..mcm nak pecah pale!!aku cube hbungi dia tp xdpat..aku nakkan penjelsan, tp cam aku da gtau td smpai ke skang masih xdpat penjelsan tu..tp ade 1 reason dia gtau aku, dia nak stady betol2, dia xde masa nak bercinta, n dia nak jadi dr berjaya..dia kata lpas dia abes stady, klu jmpa n ade jdoh lagi, dia akan bersama kembali..PENIPU!!!tu aku kata cinta dia sekadar dusta..skang dia da berbahagia bersama insan len yg lagi lawa dr aku,sbb mmg impian dia nak pmpuan yg lawa..hm, ni mgkin salah 1 reason dia tnggalkan aku jgak..sbb aku xlawa..lpas dia tngglakn aku, aku mcm nak gle...menangis xingat dunia, siang mlm menangis..dlm dewan periksa, ngah jwab exam pun mengalir2 air mata aku..seb bek org xnmpak..yela sume khusyuk jwab..n aku jawab ala kadar je time tu..aku kuar awl gle..lpas stgah jam je da kuar...sume org kata aku hebat..dapat jwab cepat gle..tp xde sape tau aku kluar awl sbb aku xleh jwab..sgala ape yg aku stady sbelum tu hlang ntah ke mana..padahl sbelum tu aku stady bersungguh sbb aku nak jd pndai mcm mr.s..tp dia telah mnghancurkan sgalanya..n sbb tu la aku terlalu dendam ngan dia..smpai skang aku xle lupekan dia..bukan bermkna aku syg dia..tp aku benci dia..aku rasa mcm nak dia rasa ape yg aku rasa..at least nak mintak clash pon jgnla time org nak exam..n aku rasa dia ptut dgr lagu bila cinta didusta ni!!especially part ni..

Mengapa menyinta
Andainya tak setia
Tak usahlah bercinta
Jika hanya berpura
Bila hati dah jemu
Mula berpaling tadah
Tak pernah difikirkan
Orang yang ditinggalkan
Tersiksa sayu pilu


btol x??lepas clash ngan dia lama gakla hdupku merana..terumbang ambing je..stady pun xde mood..mmg trokla masa tu..tp naseb bek aku cepat sedar diri..smpai ble aku nak menunggu dia??n bnyak kwan2 bg smngat..cmpur ngan mak ayah lg..dorang slalu bg smangat..dorang tau pasaan aku..so lepas tu aku ade smgat balik n aku stady btol2..smpai skang aku da berjaya smbung master..n insyaallah klu ade rezeki smbung phd plak..
hm..kwan2 doakanla aku dapt melupakan dendam aku kat mr.s ni..skang pon aku mmg ngah usaha lupakan dia..tmbah2 dibantu oleh seorang insan yg hadir dlm hdupku..mr ash.dia ni alhmdulillah nmpak jauh berbeza dari mr.s..aku bleh nmpak keikhlasannya wlupun dia xmenunjuk..hrap2 cintaku dgn mr ash akan berkekaln shingga ke akhir hayat..thanx mr ash kerana sudi menyayangi diri ini yg serba kekurangan..n kepada kwn2 di luar sana yg ade rasa nak curang n xnak setia pkirla beribu2 kali sbelum korang melafazkan kata cinta kat pasangan korang..sbb kesan dia amatla besar..

Saturday, August 1, 2009

hai frenz..aku nak cite ckit..da 3 hari aku demam..termasuk smlam 4 hari..smlam pagi2 aku da bgn smayang sbuh..masa tu aku da mule rasa senak perut..ingatkan perkara biasa time sjuk2..so ak pun teruskanla aktiviti harianku, mnggosok baju bersiap2 ntuk ke kursus kawin..ya, aku da mendaftar ntuk pegi kursus kawin kat bayan baru smlam..then, wktu nak mndi, aku rasa nak muntah..so, aku muntahla..ckit je..ingatkan perkara bese,morning sickness ke..then, kak izan da smpai kat depan mcd, jmput aku nak g kursus kawen..then, kami pun teruskanla perjalanan kami..tetibe ujan lebat sgt...maha lebat..smpai2 kat masjid bayan baru, kitorang terpksa meredah hujan nutk masuk kat dlam masjid..wlupun da berpayung, tp tetap basah kyup sbb hujan yg sgt lebat n angin kencang..lupe nak gtau, dr dlm keta lagi aku da mule rasa loya..smpai2 kat masjid, tgk2 kitorang je yg ade..mana org len ni..xkan kitorang 2 org je yg nak amek krsus kawen..kak izan try kol org tu, tp dia xangkat..kitorang pun roundla kat msjid tu..pnjat tga, trun tgga..xde jgak..then, kitorang decide tggu jap lg la...mana la tau disebabbkan hujan rmai lg xdtg..then, masa mnunggu tu aku mmg rasa sgt nk muntah..so aku berlari masuk toilet n muntah sepuas2nya..aku pun trunla kat kak izan smula..then, trun je, nak muntah lg..aku pun lari ke toilet lg...dah hbes mntah, aku kuar toilet, then kak izan dpat kol yg krsus tu kat kwasan pasar depan masjid..so kitorang terpksa meredah ujan..nak cari dewan dia lg 1 masalh..dahla aku ngah loya..byangkan dlm kesejukan n kbasahan tu, bdan aku berpeluh2 menahan rasa pening n loya..ikotkan nak aje aku rebah time tu..tp aku than lg..smpai2, kitorang dftar, dia soh isi borang..kitorang pun nak g isi..aku soh kak izan isi borang tu dlu sbb aku nak g tndas dlu, nak muntah..masuk2 tndas aku mntah lg..da hbes, aku kuar isi borang then bleh masuk dewan krsus..masuk2 aircnd sejuk gle..aku decide dok blakang skali sbb dkat ngan pntu kluar..aku dapat agak yg aku akan berulang alik ke toilet..duduk dlm 5mnit, aku nak mntah lg...berlari2 aku g toilet..dahla toilet dia jauh sgt..then, aku masuk lg..cramah da nak stat..aku nak termuntah lg..korang kirela da brape bnyak kali aku mntah..then, aku decide aku nak trik diri, mntak duet balik,mintak kak izan anta aku balik time rehat t..smentara mnunggu aku dok kat luar..tp time mnunggu ni lg seksa..mkin kerap aku mntah..kpala aku da mlayang..tgn n kaki aku da mle kebas..bdn aku da mle berpeluh2..aku mntak tlg akak dftar tu bg aku tmpat rehat..dia bwak aku g pjabat dia..tp pjabat dia xde toilet..so aku berkmpung je la dlm toilet..termntah2 aku dlm toilet..smpai aku terduduk2..aku menanges than skit..aku da xtau nak wat ape..aku tepon mak ayh aku menanges kesakitan..terlalu skit..dorang soh g hspital..tp aku xde sape nak mntak tlg..kak izan ngah dgr camah..dia da byar, xkan aku nak mntak tlg dia..nak mntak tlg org len, sume kat usm..adoi..ngah2 berckap tu pun aku termuntah lg..then, ak trpksa gak mntak tlg kak izan..seb bek dia bek ati, dia stju anta aku g klinik penawar..dlm keta tu aku mntah lg..kbtulan dlm beg aku ade beg plastik..so aku mntah lg..xtrkira..xberenti2 aku mntah..da smpai dpan klinik pun aku stil mntah lg..aku trpksa tgu berenti mntah dlu ntk masuk dlm klinik..smpai2 dlm klinik, lpas aku dftar sume, aku lari msuk toilet lg..mntah lg..lpas tu, aku kluar akumntak tlg nak jmpa dr dlu..da xlarat..nak pgsan sgt2 da..then dorang bg aku masuk dlu..dok2 dpan dr, aku gtau sgalanya dlm keadaan xbermaya..dia check sume2, then dia ade ckp smething..masa tu aku da hmpir xsdarkan diri..mata aku da kabur..dr tu pasan gaknye..dia pegang dua2 bahu aku n goncang2 aku..dia gtau aku kena masuk wad..aku da dehydrated..dia tnya aku pham x..aku angguk je..then, aku nak trmuntah lg..aku ckp kat dr tu..dr tu mntak kat pmbantu dia..pnyela lmbat..aku da xthan da..dr tu berlari2 cari beg plastik..then dia bg kat aku...aku pun trus la mntah..pmbantu dia bsing kat aku..dia ckp klu da tau nk mntah, bwakla beg sndiri..adoi,,tnsen gle aku..then, aku nmpak sink..aku g mntah kat sink tu, lg slesa..then pmbantu tu mrah lg..jgnla mntah ctu..nanti pyah sy nak cuci..adoi,aunty ni bsing btol..aku mntah kat dia baru tau..then, da siap2 check sume, aku kena g hospital besar..seb bek ezah ade nak tlg anta..tp ada problem plak..dia xtau jln n aku pun xtau..dahla ujan lebat gle..xnmpak sgt jln..n ezah plakxpkai lens time tu..so meraba2 la kitorang kat atas jln tu..aku nak tlg tgkkan jln xbleh sbb aku sibok mntah..mmg skit woo muntah ble xde pe yg nak dimuntahkan..ntah berapa kali round xjmpa gak hspital tu..mybe tuhan nak uji aku..padahal kitorang da bnyak kali lalu tp mata ni tetap xnmpak..yela hujan lebat gle..dgn keasaan aku mntah2 terok, ezah pun mesti xdpat fokus drive..cian dia..las2 da jmpa hspital, nak cari emergency plak xjmpa..round punye round las2 jmpa..da jmpa tu, aku g dftar dlu..tp time nak dftar tu tertinggal plak beg duit dlm keta ezah..adoi, aku merayu tlg lepaskan aku sbb aku btol2 da xlarat..nak berdiir pun xbleh..then dia bg no glira..la, wad kecemasan pun ade no gliran..then, masuk kat kwasn mnunggu aku mntah lg kat toilet..kluar2 pmbantu dia check suhu bdan aku n tekanan drh aku dlu..then kena tggu lg gliran jmpa dr...adoi, klu cmni bleh mati dlu ni..aku da mlayang2..then, tibe je gliran aku, aku cpat2 masuk..lg 1 masalhm dr tu punyela bnyak soklan tnya..ingatkan dia juz nk tnya nape ngan aku..b;le aku da gtau aku mntah xbernti,mkin bnyak dia tnya..ade btuk berdarah x?n sgala mcm soalan medical..then yg pling aku xtahn..awk da period blum bulan ni?sexual aktif x?ape dia ingat aku loya mengandung ke?aku pnyela bengang..aku da xthan ni..aku nak mtah lg..dia puncpat2 mntak beg plastik ntuk aku..then aku ckp kat dia bleh x check sy smbil baring..sy da xthan ni..mcm nak pngsan.then dia kata bleh2..cube korang byangkan dia kata bleh2 tnpa menunjuk mana2 arah ntuk aku bairng..aku pun terpinga2..then ak tnya nak baring katne ni dr..pastu baru dia kata..ok2, ikot sy..adoi tensen btol dapt dr cam dia ni..then, ble aku da baring, dorang nak amek darah aku baru dorang teringat doarng nak test air kncing kau..dorang pun sohla aku g toilet amek air kncing dlu..nape la xckp awl2..kena bgn g toilet balik..adoi,sbar2..ni sume dgaan..da settle sume, ngan selamba aku g baring tnpa arahan sesape..aku mmg xthan da..pastu dorang mule la kejakan tgn aku..dorang cocok jarum kat tgn aku..sakit tau...bleh rasa jarum dia besar n pjg masuk dlm tgn aku..then, sorang nurse laki n pmpuan dok kejakan tgk aku..pcit2 tgk aku soh kluar darah..dorang nak ktip darah..tp msalahnya drah aku xkuar time tu..puasla dorang tekan2..lame gle nak kuar drah..smpai naek lebam tgn aku dorang tekan..after da kutip darah, dorang inject 1 ubat masuk ikot tgn aku..mak ai, pdihnya rasa..mybe sbb ubat tu lalu kot salur darh..dia rasa pedih, mcm asid..then, dorang masukkan air..dorang bg rehat dlm 5 mnit atas katil tu..pastu dorang transfer aku masuk wad kecemasan..lepas tu tetibe aku rasa sgala loya aku, pning aku n muntah aku da berenti..lega sgt ati aku..maybe kesan ubat tu..so, bermula la pnantian aku dlmwad tu..da hbis sbtol air, gnti lg sbotol air..bnyak jgak masuk air dlm bdn aku..n bnyak jgkla aku masuk toilet nak buang air..hehe..tp sejuk gle dlm wad tu..mcm musim sejuk..dah tau tmpat org skit, jgn la pasang aircond kuat2..aku mnggigil kesejukan..xslap aku, mle2 aku masuk wad tu kol 1130..aku pun tdo jela..tp xleh tdo lena..xslesa..org kluar masuk..aku pun termenung je la..gelisah..nak tepon sape2 xleh..xde line..sesaat berlalu mcm sejam tau kat situ..lama sgt..da kol 330 ptg, dr pun dtg check aku..aku kata aku da ok..aku pun tnya pe result darah aku..dia kata sume ok..jgn isau..aku tnya dia, nape aku mntah2 pg td..n dia ckp sbnarnya aku GASTRIK..huhu..lega ati aku..aku ingat kan skit ape la..ingat h1n1 da.hehe..dr ckp ubat yg dia inject kat aku td ubat gastrik..lepas je ubat tu masuk dlm bdn aku, automatik aku trus berenti mntah..so mknanye mmg aku gstrikla..xsngka kesan gstrik smpai cmne skali..aku mmg ade gstrik sbelum ni,tp xpenah plak smpai trok cmni..slalu skit perot je..tp ni jd pngajaran yg ckup besar bg aku..aku xnak lg lalui saat ni..than je yg tau cmne skitnya aku masa tu..mcm nak mati..xsmpat nak bernafas lega, mutah..berapa ratus kali aku mntah gaknye..so,kwn2..jg la kesihatan msing2 k..n pling pnting jaga pemakanan..wlupun nmpak gastrik tu cm sakit ckit je, tp skit ni bhaya..smoga kite sume diberi kesihatna yg baek..amiinn

Tuesday, July 28, 2009

Kali ni aku nak bercerita tentang insan2 yg amat kusayangi dlm hdupku..

1. ABAH



~this is a picture of my beloved abah..encem x?hehe..encem kan??abah sy ni pndai bergaya dlm kamera tau..tgk tu gaya dia..ala2 hero atas titanic tu..hehe..abah sy ni rajin sgt mencari rezeki ntuk keluarga aku..siang keja (as a driver kat AIROD)..malamnya akan sibuk membuat rantai2 n gelang kristal yg sgt famous.ramai gle org tempah rantai n gelang kat abah aku..mmg cntik woo...sape2 nak oder gelang kristal bolehla membuat tempahan kat aku..huhu..abah aku ni tersangatla kreatif n rajin..bukan setakat gelang kristal je mmpu dia wat, gubahan kawen pun pakar, bunga straw pun pakar, n mcm2 lg la..nanti famous je 1 benda tu, mesti ayah aku akan kuasai..cayala abah!!then, xckup ngan keja siang mlm, sbtu ahad pun nak keja lg..terharu tau anak abah ni tgk abah rajin sgt keja..ble ditanya nape abah keja jgak sbtu ahad, dia jawab, yela nak bagi korang mkn, minum, shoping..hehe..abah xmelawa xpe, tp abah nak anak bini abah gembira..wah!!!abah, i luv u so much!!

2.EMAK



~this is my emak n my abah amek gmbar bersama..pasan x yg mak aku tggi ckit dari abah aku..bukan mak aku pkai kasut tggi, tp mmg semulajadi tggi..hehe..mak aku kata bhagia klu pmpuan lg tggi dari laki..betol kot, sbb aku tgk dorang bhagia je..hehe..mak aku ni cntik sgt..manis je..dahla putih.."mak..along jeles, nak putih cam mak gak..hehe"mak aku ni sgt pndai masak..slalu klu kenduri pape, mak aku akan dijemput ntk memasak..n mak aku selalu menang pertandingan memasak..tahniah mak!!then, nak aku ni perunding kecantikan aku tau..slalu dia suruh aku pkai baju cmtu, cmni..n mak aku akan pastikan aku nmpak lawa stiap kali nak kluar..so jgn pelikla klu aku sntiasa jg penampilan aku sbb sifat ini mengalir dlm darahku..hehe..mak aku sgt ske bercakap(membebel)..so, sape2 yg pasan aku ni kuat membebel, jgn slahkan aku k..genetik mak aku..hehe..jgn marah mak...anyway, i luv my mom so so much!!mmuah

3. ANGAH



~cepat teka mana satu aku, n mana 1 angah??da jumpa??ha, nila kembar aku!!haha..xla..ni adik pmpuan aku..muda sthun dari aku..skang suda
h bekerja sbgai kerani merangkap akauntan di syarikat bakerys cottage..dia ni sgt ske melawa wlupun dah smulajadi lawa..klu korang tgk aku ske melawa, adik aku ni 2 kali ganda lg ske melawa..alat makeup dia saje da brape beg..brooch tdung yg besar2 tu plak, setiap kaler dia ade..fulamak..kasut plak msti 2 inci ke atas..bukak almari kasut, sume kasut dia..hehe..mcm serba lengkap, dari baju, kasut, makeup..berbagai2..sbb tu aku slalu balik tgn kosong..pnjam je sgalanya mlik dia..hehe..almaklumla, sama saiz..dia ni lg la kuat membebel dari aku..tp 1 yg aku kalah ngan dia, dia ni sgt pengemas..pntang bersepah ckit, bsing 1 dunia dah..adik laki lmbat mandi, terus halau masuk blik air.hehe..n pling bes, dia nak kawen dlu dari aku..uwaa...lgkah bendul la nmpknya..yela, da keja, pkwe pun da keja..skang xkawen lg pun coz nak tggu aku grad dlu..alamak!!lg 2 mggu aku grad, adakah dia nak kawen trus pastu??smoga dipercepatkan jodoh adikku ini(korang pun doakan jodoh aku gak eh)

4. AIZAT



~ini ialah adik lelaki saya. dia berumur 15 tahun. dia bakal menduduki PMR tahun ini.(ayat karangan sekolah rendah..da lame xwat)..hehe..aizat ni sgt manje..da besar pun kdg2 nanges lg..yela, dari kecik lagi mak ayah aku mnjakan..anak laki sorang..nak ape je, ckp..klu xbeli,mengamuk ckit, mesti ayah aku belikan..adoiyai..dlu time suara dia xpecah lg, nyaring sgt suara dia tau..kalah ziana zain..slalu kena ejek ngan aku..hehe..cian dia..n dlu time kecik montel la sgt2..then smakin dia mmbesar, kami sekeluarga telah mengwal pemakannaya(atau erti kata len, memaksanya untuk tidak mkn dengan bnyak)..tp dia sndiri pun da tkut jd gemuk skang sbb slalu sgt tgk cite thebiggestloser kat hallmark channel..dia ni dari kecik da ramai pminat..pe yg comel kat dia ek?ye..dia ade dimple..n dia telah mncatatkan sejarah dlm keluarga kami iaitu telah mempunyai mkwe pada umur yg sgt muda iaitu 7 thun..huhu..aku pun time 18 baru ade..n slepas dia bercinta monyet slama lebih kurang sminggu, dia telah menceraikan mkwenya itu dgn talak 3 di dlm bas skolah..haha..cian mkwe dia..menanges2..mak dak pmpuan tu dtg ckp kat mak aku..adoi2, bdak zaman skang ni bnyak sgt tgk drama kat tb, smpai kcik2 pun da pndai bercinta n bercerai berai..

5. NAZIHAH


~ini ialah adik bongsuku..yg paling manje ngan aku..nama sbenar dia ialah nur baiduri nazihah..n nama tu aku yg letak ntuk dia..wah..bngga2!!!sdapkan nama tu..skang dia drjah 3.. n antara sume adik2 aku, dia la yg pling pndai..slalu dapat no 1 mcm aku time dlu2..hm..nmpaknya ade sorang telah mewarisi aku (or adakah sbnrnya mewarisi genetik mak ayah aku?haha..of coz la from my parents..)dia ni sgtla pemalu(depan org je)..tp ble dlm fmily, mak oi, mcmmurai mulut dia..dah tu ske sgt menyanyi(mcm kakak dia gak)..tp dia lg hebatla sbb sume lgu baru dia tau(ini pengaruh angah kerana angah ske mendonload lgu2 baru)x mcm aku, lagu lame je yg aku tau..cntohnya rock kapak n fauziah latiff(teratai layu d tasik madu)haha..anyway zihah, along harap zihah dpat jadi doktor mcm cita2 zihah k..jgn jd mcm kak long..time kecik mcm2 nak jadi, las2 xjadi pape.haha..

6. ASHRAF



~jeng3..ini ialah my beloved boyfriend..encem x..hehe..encem kan?..aiceh..tgk gmbar dia bersama kucing..dia ni tersangatla syg kat kucing..slalu je dia ckp rindu kat amoi dia(kcing kesyngannya)..jeles aku..hehe..tp bes gak dpat org yg syg kan kucing..org kata, org cmni penyayang..besnya..hehe..skarang dia masih menuntut ilmu penerbangan dan pengangkasaan(aerospace) di usm nibong tebal..sedang berada di thun akhir..dia ni la pengubat luka di hatiku..dia dtg time aku sedang berduka..n dia berjaya mengembalikan kgembiraan di hatiku ini..dia ni sengal ckit...slalu wat ayat2 sengal n aku pun terikot2 jd sengal..hehe..tp dia ni mmg bek sgt2..aku bersyukur jumpa dia..dia pham sikap aku yg manje, sensitif, n degil..n dia ni agak tegas..slalu gak kena sound ngan dia, tp dia slalu kata dia nak didik aku..hehe..then, dia ni teramatla ske wat surprise..slalu dtg jumpa aku mengejut..penah time besday aku aritu, konon nak wat surprise, ckp xnak dtg umah aku..tetibe je ade dpan umah aku..n yg surprisenya, bukan aku tp dia..sbb kitorang 1 umah xde..kitorang kuar..haha..terpksa la dia mnunggu smpai kitorang balik..cian dia..tp surprise dia ni la yg wat aku hepi..klu nak marah xjadi marah..heheh..pndai dia amek ati aku..anyway, i luv him so so much.n i hope to be his ...hehe..

i think dats all la kot..ade bnyak lg nak tulis tp xlarat da..haha..juz nak gtau, dat i really luv al dis people..xtaula hdup ni cmne tnpa dorang..LUV U ALL!!

Monday, July 27, 2009

mimpi ape ni??

em..mlm smalam aku x sihat..bdan rasa lemah sgt coz siang tu aku kena diarrhea..so tdo awl la mlm smalam..n aku dapat 1 mmpi yg pelik..rasa cam btol..cmni citenya..aku berada dlm 1 shoping cmplex..teman sape ntah bershoping..xingat..dia masuk 1 kedai n aku mlas nak ikot..aku tggu je depan kdai tu..suddenly, aku nmpak my ex bf kat depan kedai sblah..terkejut sgt..nape perlu aku terserempak ngan dia??terus rasa nak nanges time tu..tp aku than..aku mesti g jumpa dia!ya, aku kena kuatkan ati ntuk jmpa dia coz aku nak tnya pe reason dia tnggalkan aku..smpai skang masih xterjawab soalan tu..so aku g kat dia..dia nmpak aku n dia mule larikan diri..nak elak dari aku..aku kejarla dia..tp xdela smpai kejar berpenat lelah..juz lari2 ckit je..aku pggil nama dia..soh dia tggu..tp dia xlayan..suddenly his gf kluar dari 1 kedai ni..dat gurl ckp kat bf dia.."ooo...ni ke ur ex gf?"..dia xjawab n terus bergerak ke arah keta..puas aku merayu soh berenti jap..then dia masuk dlm keta dia, her gf dok kat blakang..apsal ek?pmpuan tu lyan dia cam driver ke?then, aku smpat tnya kat my ex.."awk, sy jmpa awk ni bkn sbb nak kcu awk, or nak merayu awk balik kat sy, tp sy nak tnya 1 soalan yg dari dlu awk xjwab..sy merayu awk jwab, coz slagi xde jwapan, slagi tu sy dihantui mmpi ngeri dtnggalkan awk..bleh awk gtau sy, wat is da real reason awk tggalkan sy?" then dia xnak gtau sbb dia kata xnak aku nanges..aku ckp yg aku xkan nanges lg kerana dia..juz tell me da truth..then dia kata," sbnarnya, sy da xde pasaan kat awk.sy nak org yg sy cntakan..xckup skadar awk je cntakan sy..n skang sy da jmpa org yg sy cntakan..n org tu bkn awk.."hm..aku pndang muke pmpuan tu kat tmpat dok blakang keta.mmg dia lg lawa dr aku..sdih jgak ati aku..tp xpela, aku da berjanji xnak bersedih kerana dia lg.then, aku berpesan kat my exbf, jagala gf baru dia bek2, jgn wat mcm dia wat kat aku..then, dia diam je..pastu, b4 aku beredar dari situ, aku bersalam ngan gf dia..then, aku smpat ckp kat my exbf, yg aku bakal mnjadi dktor..then, dia terkejut, dia nak ckp smthing kat aku, tp aku terus blah..(pe ek yg dia nak ckp kat aku??)then, mmpi aku cmne ntah, tetibe aku dpat tau my bf skang pun nak tggalkan aku..pnyela aku sedih..terus aku balik kmpung tanam padi..haha..part ni da mengarut..td dok mmpi sedih, cam real..tetibe balik kmpung tanam padi..haha..siap masuk lmpur..tarik kerbau..haha..pastu terbngun..ape la mmpi cmni..pelik n mengarut..hehe

Monday, July 20, 2009

my hepi day 2

another hepi day..arini aku hepi lg..xhbes2 hepi dari smlam..hehe..alhmdulillah, bukan senang nak hepi cmni..arini, my besfren at informm bwakkan 1 barang yg dipos oleh my parents ntuk aku..(ntuk pengetahuan korang, aku soh mak ayah aku pos barang kat umah kwan aku ni coz aku xsure ngan alamat umah aku dok skang..ok!gelakla..mmg aku xtau alamat umah aku skang..hehe).benda yg dipos oleh parents aku adelah 1 bracelet yg sgt cntik yg aku sudah tempah lame dari seorang pengusaha gelang n rantai kristal, iaitu..mr udin(my father)..mmg cntik sgt bracelet tu..n bracelet tu aku tmpah khas ntuk my beloved supervisor at informm.dia bnyak sgt tlg aku..especially time final year projek.dia bnyak ajar n tlg aku dlm siapkan tesis sehingga aku dpat a. then, xckup ngan tu, dia offer master, n dia tlg setlekan felowship aku..kejap je aku dapat sume bnda ni..dia yg buatkan proposal aku..org len berpenat lelah mnyediakan proposal master, tp aku bersenang lenang kerana my supervisor buatkan..aku tersngat2 terharu..n smntara dapat duet felowship, dia offer aku jadi research assistant dia dlu dgn gaji yg bes..oops..da lari cite..tercerita pasal my supervisor plak, padahal this entyr adalh ntuk menceritakan nape aku hepi arini..sbbnya adelah my supervisor..ble my supervisor hepi, maka i pun hepi..simple je perumpamaan ni kan..hehe..xdela..cmni cite dia, spanjang arini aku menunggu masa yg sesuai ntuk bg hdiah tu..tp masalhnya dia agak moody pg2 td, so aku agak takut ntuk berjumpa.then, aku decide nak bg after lunch..tp dia plak meeting..so aku delay lg..then after aku solat asar, my besfren ckp prof da ade kat blik.so aku ngan pntas menuju ke blik beliau..dan mengetuk pntunya, lalu memberi salam..muke prof agak pelik melihat aku..yela, tnpa dipnggil2 aku muncul,slalunya aku menyorok klu nmpak dia..hehe..then, aku bg hdiah kat dia..dia nmpak hepi..dia bkak hdiah..jeng3..bracelet yg sgt cntik..dia kata"so nice".."how do u know my fav color is black n white?"aku tersenyun je padahal, sumpah aku xtau tu fav color dia..hehe..tp aku bersyukur dia ske. n dia soh aku pkaikan bracelet tu kat tgn dia..mak ai,menggigil tgn ni..hehe..tp mmg cntik kat tgn prof..sesuai sgt..hehe..then prof berulang kali ckp thanx kt aku..n then mule la bab dia memuji2 aku..xperlu la aku nak cite kat cni,t kembang hdung aku..hehe..tp disebbkan pujian dia tu la aku hepi sgt2..bkn senang nak dipuji oleh prof. prof, i really luv u..sincerely from my heart..wlupun at first, aku teramat takut ngan prof, slalu kena marah,smpai aku nanges2, tp aku sedar, rupenya sume tu ntuk kebaikan..n sejak dari tu,aku da berjanji kat diri aku yg aku nak teruskan perjuangan aku kat informm under her supervision..xkesahla kena marah sbb ntuk kebaikan aku..n aku berbngga berada di bwh supervision beliau, krana beliau teramatla hebat..i really admire her..thanx prof..i promise i will work hard, i will be a useful person..n i will improve my english..hehe..aku slalu kena marah sbb english aku salah..hehe..sori prof..mcmla prof baca blog aku..tp xpe, aku nak tulis gak..thanx my dear supervisor..

my hepi day

Hepinya!!!! smalam adalah ari yg hepi sgt ntuk aku..my bf came n met me..hehe..wlupun org len ckp benda ni bese je, but i really miss him..so so much..hehe..jgn ade org nyampah plak.nak wat cmne org ngah bercinta..hehe..dia dtg dlm kol 10, jumpa dia kat bustop sg 2. n then ktorang tggu mis asma n capik..ok gak menunggu ni coz boleh borak2..hehe..then, our first destination is to perangin mall. cadangnya nak tgk harry porter..of coz kena tgk harry porter,sbb kerana harry porter ni la aku gado with leftenan ashraf(my bf...dia dapt pgkat leftenan tu..hehe..bngga..).aku terlmpau obses sgt nak tgk harry porter smpai aku gaduh ngan mr ashraf. adakah dia jeles ngan harry porter??hehe..anyway, ble smpai sana,terlepas tygan pertama harry porter..so terpksa tggu kol 2. xpela, asalkan dpat tgk.seat pun ok, xyah dok depan skali..mcm b4 this aku penah dok dpan skali time harry porter, cam nak patah leher aku. smentara tggu cite harry porter, aku n mr ash jln2 di perangin ntuk mencari mkn. aku cdgkan kat dia mkn kfc, soh try meltz, bcoz im so crazy with meltz bbq..so yummy, smpai penah wat aku ketagih,rasa nak mkn tiap2 ari..haha..tp msalhnya dlm perangin tu xde kfc..puas ktorrang round..dkat sejan kitorang round. mslahnya aku da tau dlm perangin xde kfc, tp tetap aku mencoba mcm amazing race punye competition..haha..then, lepas tu bertnya kat mr ronald mcdonald, kat mane letaknya kfc.mr ash la yg soh aku tnya kat mr ronald mcdonald tu..dia sengal ckit, n aku melayan kesengalan beliau sbb aku pun sengal gak..hehe..tp yg besnya lpas aku tnya mr ronald mcdonald tu, wlupun patung tu xjawab, n xgerak lnsung, aku tetibe teringat, yg kfc ade dlm komtar, aku slalu lalu time nak g smayang kat komtar..ape lg, laju je ktorang serang kfc..hehe..tp yg xbesnya meltz kat citu kurang cheese, mayonis, n sgala2nya..menjadikan xsedap..xpela,yg penting meltz sungai dua sgt2 sdap.lame gak kitorang melepak dlm kfc, nak tggu waktu zohor skali..so seperti bese aku akan bersyarah shingga menyebabkan mr ash hmpir tertido..sory dear,mlut i kuat mmbebel..hehe, tp i baik kan..hehe..then, da solat, trus msuk wyang, n tgkla harry porter yg kurang menyengat kali ni..wlupun buku cite dia amatla bes, tp cite die bese je..anyway, ade 1 scene yg menyebbkan aku tergelk2 dlm wyg tu..bukan scene dlm harry porter, tp scene org yg dok sblah aku ni..not my bf, i mean sblah lg..a couple yg sweet..this gurl is cute, n dat boy is macho..but 1 think, mereka agak talkative n excited kot, smpai 1 scene yg agak menyeramkan, tp xla seram, sbb aku xtkut pun, org sbelah aku ni jerit kuat gle..n yg jerit tu adala dat boy..his gf mantain steady, tp bf dia jerit bgai nmpak pocong..kuat gle, smpai 1 wyg dengar..hehe..anyway, ok pe laki jerit, at least dia xpndam keterkezutan dia tu..hehe..sape yg berkenaan sile terasa..hehe...tp jgn amek ati,juz grau2.anyway, benda ni telah mnyebbkan aku tergelak je spnjang wyg..then, after da tgk wyg, all of us go to bj kompleks plak..smpai2 ade plak org menari michael jackson(competition)..1st skali ktorang g smayang asar dlu..then g men bowling, n of coz im da winner..tp skornya agak terok..mybe xfokus kot..then, meneruskan kesengalan kami semua dgn pegi karoke..mmg bes..pas karoke, da nak mgrib, ktorang trus g tesco, smayang mgrib, then mkn.aku order nasi goreng cili api..n yg menyebbkan aku rasa berapi time tu ialah kerana dlm nasi grengnya ade sbiji je cili api yg nmpak masih tidak disentuh,seperti hnya dicampakkan sahaja dlm kuali..adakah mereka xtau masak..haish..then aku soh mr ash tukarkan, n cube korang byangkan, yg dorang ganti ganti dengan sepinggan yg berisi cili api dihiasi ngan nasi..bukan nasi dihiasi ngan cili..adoi,gramnya aku..dia nak bg aku mati ke ape..tp msti tukang masak tu tercabar ngan aku kot, so dia bengang, dia boh segantang cili dlm tu..huhu..xpela..dia nak aniaya aku..then, aku teman mr ash print repotnya, dan ktorang melepak dpan mcd(bukan dlm mcd, tp depan mcd).lepak depan tu sbb nak tggu capik dtg jempuk mr ash aku ni.so smntara borak ni, adela perbualan yg agk romantik..hehe..menyebbkan aku mkin jtuh cnta..adakh mr ash ni pndai berkata2..aduh..xksahla..sbb im in luv with him..hehe..korang jgn muntah ek bace entry aku ni..hehe..aku juz nak share my hepi story je..hehe..smpai cni je la..bnyak sgt nak cite, tp aku takut korang termuntah smpai da xde ape nak muntahkan..hehe..bye frenz..

Wednesday, July 8, 2009

Wlaupun bnyak dugaan yg perlu aku lalui, tp cinta kami masih bertahan. Aku berusaha mengekalkannya kerana aku sygkan dia.
Sedar xsedar, sudah cukup tempoh pengajianku di matrikulasi. Bermakna aku akan menempuhi alam university pula. Aku dan syafeeq bersama2 memohon kemasukan ke university. N of coz bidang yg kami mohon totally berbza. Dia mintak sume medic. Yela, budak pndai. Aku plak mintak biologi je.hehe. kitorang plan jgak nak apply kat u yg sama. Dia ade apply um, aku pun apply. Dia apply ukm, aku apply gak. Dia apply usm, aku apply gak. Tp dia apply upm, tah cmne, aku bleh xterapply. N aku xsngka yg dia akan dapat upm. So terpisahla kami kerana aku dapat usm, kos biologi. Masa tu aku sedih gak sbb cmne bleh terlupa apply upm. Tp klu apply pun mcmla dapat.haish!!so aku trime la.
Tp semenjak aku ditempatkan di usm, dan dia di upm, mkin bnyak dugaan. Mkin bnyak masalah, dia sudah jarang menghubungi aku. Dan dia juga sering tidak membalas msg2 aku n xangkat kol aku. Dipendekkan crite, dia seperti menjauhkan diri dari aku. Dia member alasan bahwa dia teramat bz. Maklumla dia bdak medic. Aku pun cube pham keadaan dia. aku hnya tggu msg dia n kol dari dia. tp of cozla xkan dapatape2 dari dia. itu hnya jnji2 plsu je. jadi, kerana cinta aku terhadap dia, aku terpksa mnghntar msg n kol dia. wlupun susah ntuk dia mmberi respon, tp aku bersabar.Sudah stahun aku di usm ni. Sepanjng itu jugala aku terpksa bersabar dgn kerenah syafeeq. Klu ikotkan ati, bleh je aku pergi kat org len. Bleh je aku ptus ngan dia. bercinta dgn dia seolah2 bercinta seorang diri. Tp nak wat cmne, aku ni seorang prmpuan yg setia. Ntahla.susah nak lepaskan org yg da kte syg. Skali aku syg org tu, mmg aku syg btol2. Tp tembok cinta kami yg sudah rapuh, wlaupun aku cuba pertahankannya, runtuh jua akhirnya…

Suatu hari, aku dikejutkan dengan kedatangan ibu dan ayah syafeeq. Masa tu, aku berada di stesen bus puduraya. Aku dan syafeeq dah berjanji nak balik bersama. Dia datang ke stesen dgn parents dia. aku punyela terkejut beruk. Alamak, takutnya nak jumpa parents dia. dahla pkai slekeh je. aku pkai tshirt pink, jeans n kasut sport je. then, ble syafeeq smpai dkat aku, dia ckp, “awk, parents sy datang anta sy. Awk pergi la tegur dorang, borak2 ngan dorang.” Aku pun gi la bersalam ngan mak dia. tp aku dapat rasakan kedinginannya bile aku bersalam. Dia cube untuk tidak memandang muka aku. Aku berasa agak pelik, tp aku cube buang perasaan itu. Aku cube memulakan perbualan dengan ibunya. Sepatah aku tnya, sepatah yg dijawabnya. Aku sudah mule xsdap ati, tp aku cube ceriakan keadaan. Aku cube berbual2 dengannya. Tetapi keadaan masih dingin. Syafeeq pula hlang ntah ke mana. Ayhnya duduk membaca suratkhabar sahaja. Akhirnya aku berdiam diri krn aku dapat rasakan ibunya tidak selesa dgnku. Tiba saat untuk naik bus, syafeeq bersalam dengan parentsnya. Aku ingin bersalam dengan ibunya, tetapi ibunya mengalihkan pndangan. Aku rasa seperti hatiku dihiris. Tp mgkin perasaanku sahaja.
Semenjak kejadiaan itu, hbungan aku n syafeeq sudah semakin renggang. Ade sahaja yg dia xpuas ati ngan aku. Aku pelik. Seolah2 dia sngaja mencari alasan ntuk pergi dari aku. Tapi aku ni seorang insan yg penyabar. Segala tingkah lakunya aku terima sbagai 1 dugaan. Aku hadapinya. Tp dia seprti tidak mengenal erti kalah. Pernah dia katakan pada aku bahawa aku ni xcntik, n gelap. Dia menyruh aku memakai krim pencerah. Walaupun aku sdar yg aku ni xcntik, tp aku tidak ingin mendengar kata2 ini. Betapa terlukanya ati aku ble dihina sebegini. Dia juga pernah menuduhku prmpuan jalang semata2 kerana aku mengadu padanya yg aku diraba oleh seorang lelaki gatal. Aku ingatkan dia tempat aku mengadu, tp sebaliknya. Tuhan je yg tau betapa pedihnya ati ni. Tp kerana cnta aku padanya, aku masih bersabar. Tidak ckup dengan itu, cnta aku diuji pula dngan khadiran org ketiga dlm hbungan kami. Entah mcm mane, aku mendapat crite, yg syafeeq sedang rapat dgn seorang prmpuan bernama hazel.siapa plak pmpuan ni. Xpenah aku kenal. Aku xpergi serang dia melulu ble dgr cite dr org. aku kena tgk ngan mata aku sndiri. Tp btol la ape org ckp, pkok xkan bergoyang klu xde angin. Aku lihat, syafeeq sering berjoging dgn seorang pmpuan. Agak seksi. Slalu memakai baju tnpa lengan. Aku juga perasan, yg syafeeq sudah jarang menghubungi aku. N aku dapat tau, yg hazel nak kenal ngan aku. Dia nak tau sape makwe syafeeq. Aku da angin da time tu. Aku berdiam je slama ni, harapkan sume cite ni palsu blaka. Tapi rupanya ini sume knyataan. Dia memberitahuku yg dia sdang keliru skarang. Terus trang dia gtau yg dia skekan hazel. Tp dia masih keliru. Btapa hncurnya hatiku saat tu.apalah slahku. Dia ckp aku xslah pape, cume dia yg berubah ati. Ya Allah, besarnya dugaan Kau terhadapku. Aku tidak mengalah. Aku berhak mendapat cinta dia berbanding ngan hazel yg tetibe je mncul. Aku tidak memarahi syafeeq sbaliknya aku gunekan klmbutan aku ntuk memujknya. Aku ingatkn dia kembali ttg jnji2nya. N btapa stianya aku kat dia. n aku juga xpenah nak buat dia marah..slalu aku jaga ati dia. mgkin dari kata2 aku tu telah mmbuatkan dia terpikir, yg aku xlayak ntuk diperlakukan bgini. Aku bagi dia masa ntuk berpkir dan alhmdulillah dia masih ingin meneruskan cintanya dgn aku.

Semenjak aku n syafeeq kapel, kami selalu makan bersama. Asyik2 muke kitorang je la kat kafe tu..haha..mesti ramai yg muak tgk muke kitorang ni..tp naseb la kan..org ngah bercinta..hehe.
Walaupun kami asyik bercinta, tapi kami ni ade perbezaan besar.pertama skali, dia teramatla pandai..dapat 4 flat tu..tp aku plak dapat berapa je..ckup2 mkan.teramatla berbeza. Then, dia ni amat aktif bersukan, tapi aku ni amatla pemals. Dia slalu berjoging dengan kasut sukannya yang berwarna kuning striking, tapi aku hanya sekadar duduk melepak di tepi stadium tggu dia habis jogging je. Hehe. Teramatla pemalas. Apalah salhnya join skali..tapi mmg xbleh. Then, syafeeq ni amatla rajin ke masjid, tetapi aku ni amatlah liat. Bukan bermakna aku xsmayang, tapi pmpuan kan lebih baik solat di bilik saje.hehe. hm, then, pling utama, fmily dia agak berada, sdangkan aku ni dari org2 bese je. So, berbagai2 la perbezaan kami, hnya cinta kami je yg meyatukan kami semua. Pada aku, cinta aku padanya mendalam. Aku rasa mcm kitorang akan bersama slamanya, tiada siapa yg bleh pisahkan. N dia pnah ckp kat aku yg dia xakan tggalkan aku coz dia sygkan aku sgt2. Betapa bhagianya ati ni. Rasa cam xsabar nak habes blaja n kawen ngan dia. dia seperti matahari yg menyinari hidupku. Hidupku ceria diterangi oleh kehadiran dia. tp siapa sngka, langit x slalunya cerah. Kdg2 langit yg cntik diterangi mentari juga boleh bertukar mendung, malah terus bertukar gelap menurunkan manik2 hujan.

Friday, July 3, 2009

wah..nmpaknya aku telah di tag..oleh my dear rumate..hehe..so silala membaca eh..hehe..
1) Beside your lips,where is the favourite spot to get kissed?
>hehe..rahsiala..hanya org tertentu je bleh tau..klu sume org tau bahya la sy..hehe
2) How did you feel when you woke up this morning?
>semangat nak gi lab, nak siapkan keja cepat then nak gi men bowling..hehe
3) Who was the last person / people you took photo with?
>with left ashraf(my bf) b4 tgk terminator
4) Would you consider yourself spoiled?
>hm..a little. maybe
5) Have you ever had a best friend who was of the opposite sex?
>no
6) Do you want someone to be dead?
>of coz no..
7) What does your last text message say
>da smpai da pun..da otw balik da pun
8) What are you thinking right now
>rindunya kat dia..
9) Do you want someone to be with you right now?
>of coz..i really mis him
10) What was the time you went to bed last night?
>quite early..after 10pm..
11) Where did you buy the tee you are wearing now?
>lupela..
12) Is someone on your mind right now?
>my bf..harap2 dia slamat smpai kmpung
13) Who was the last person who text you?
>ashraf

Tuesday, June 16, 2009

“ai awk, awk balik arini kan? Nak balik kl skali x?” mesej syafeeq berbunyi. Waa!! Syafeeq ajak balik skali. Besnya. Pucuk dicita ulam mendatang. Hehe. Aku pun terus setuju. So, aku balik blik cpat2 kemas barang sumbat dlm beg. Kol 3, aku da siap sedia tggu kat depan masjid mcm aku da jnji ngan syafeeq. Adoi, lmbat plak mamat ni. Da berpeluh da aku tggu ni. Xpela, demi dia aku sggup tggu. Hehe. Xlama pastu aku da nmpak kelibat dia dari jauh. Dia pkai baju belang2, lengan pnjang. Dia sinsing lengan baju dia smpai siku. Ntah nape aku tgk dia nmpak smart. Hehe padahal klu org len tgk bese je kot. Besela, klu org da angau ni, sume nmpak hensem. Hehe. Tp yg peliknya mamat ni bawak beg skit punye besar. Aku pun tnya la dia nape bwak brang bnyak sgt? Dia kata stok baju xbasuh. Hehe. Kantoi!
Kitorang nek teksi g terminal bus kat kuantan. Dia da siap2 kol pkcik teksi jmput kitorang kat depan pintu pagar matrik. Nseb bek la dia da siap kol. Klu x, kena la berebut2 naek bus ngan dak2 len. Xnak aku. 1 matrik nak balik, for sure bus tersumbat mcm ikan sardine.
So, smpai2 kat sana, aku tgk da rmai gak budak2 matrik kat terminal. So aku n syafeeq pun pergila ke kaunter nak beli tiket. “kak, tiket g kl ada?” tnya syafeeq kat kakak kaunter tiket tu. Aku bdiri je sblah syafeeq. “ada. Tp kol 12 mlm kang. Tket sume da hbes”.balas kakak tu. Alamak, lmbatnya, baru kol 430 ni. Xpela, da terpksa, so ktorang pun beli la tket tu. Smentara tu,kitorang g smayang asar, lepak2 kat terminal, baca komik, borak2 ngan member2 kat situ. Smpai mgrib, aku smayang dlu. Pastu syafeeq ajak aku g megamall. Jln2 kat situ. Hepinya. Mestila aku stju. Tp aku ckap kat dia, aku xpenah kuar ngan mane2 laki pd waktu mlm. So, aku agak takut. Mmg nmpak aku ni mcm kuno ckit. Tp mmg aku da dididik mcm ni dari kecik. Nak kuar ngan laki pun jarang, apatah lagi kuar ngan laki pada waktu mlm. Tp syafeeq ckap;” awk jgn isau k. sy akan jaga awk n protect awk”. Adohai, kata2 syafeeq ni membuatkan atiku cair. Hehe. Aku pun stuju la. Lgpun g shopping mall je. Tp bukan la dekat sgt nak jln kaki g megamall. Adala dlm 15-20 mnit. Nak dijadikan cite, kitorang sbnarnya xpenah jln kaki g megamall tu. Slalu naek bus je berenti dkat ngan megamall tu. Ni dari terminal, mana la reti. So kitorang decide nak redah je. Xkanla nak sesat. Tp ape yg memalukan, kitorang rupanya sesat. Haha. Mcm manala bleh sesat. Ni sume salah aku, td dia kata belok kiri, aku kata ikot jaln kanan. Rupa2nya slah.haha. terpaksa la kitorang patah balik n ikot jln yg btol. Hehe. Tp ok gak tersesat, bleh borak mcm2 on the way tu. Smpai2 kat megamall, kitorang round2. Bukan ade benda pun nak beli.
“awk, sy nak ckap something kat awk. Jom kte duduk kat situ” syafeeq ajak aku duduk kat 1 bench ni. Aku pun joinla. Kaki pun penat jln jauh. Pastu ble da duduk syafeeq ckap, “awk, bleh x klu sy nak ckp something?” “em, ckp je la”. Aku balas. “awk, sudi x klu sy nak jadi pakwe awk?” dup dap dup dap..berdebar2 ati aku ble dgr soalan tu. Tp aku wat2 cool. Aku ckp, sudi ke awk nak trime sy? Sy ni xlawa. Pastu xpndai sgt. Dia kata da xkesah sume tu. Dia kata akula da ckup lawa bg dia. Wlupun aku rasa agak keterlaluan ntuk dia ckp aku lawa , tp sbgai pmpuan,ati aku tetap berbunga ble dia ckp cmtu. Hehe. Pastu dia ckp yg dia nak jaga aku elok2, nak syg aku, n dia akan pastikan aku xkan nyesal jd makwe dia. aku ulang skali lg, dia kata aku xkan nyesal jd makwe dia. ayat ni yg wat aku terharu sgt.n wat aku jatuh cnta kat dia. aku pun dlm malu2 stuju. Hehe. Maka, sejak saat itu, bermulala hubungan kami sebagai sepasang kekasih.


Sejak mesej yg syafeeq bagi mlm tu, kami semakin rapat. Dia sentiasa mengambil berat tentang diriku. Awk da mkn? Awk ngah watpe? Awk sihat? Mcm2 dia tnya..tp aku hepi. Aku rasa diambil berat dan disayangi. Aku xpenah rasa mcm ni sebelum ni. Tdo mlmku kini bertemankan mesej2 syafeeq. Pelbagai angan2 ade kat kpala aku ni. Besnya klu dapat jadi mkwe dia. mesti dia sntiasa amek berat, mesti dia sntiasa syg. Ah, bertuahnya insan yg jadi makwe dia nanti. Jauh di sudut atiku, aku teringin untuk jadi makwe dia.
1 mlm, kami 1 kolej digemparkan dengan berita~air takde!!alamak!!cmne ni..aku dengan pantasnya mengambil baldi aku n terus menuju ke toilet ntuk menadah air. Pergh..da ramai da yg dok menadah air. Aku lmbat dapat berite..so aku kena tggu la turn aku isi air. Smpat lagi aku tadah beberapa botol air mineral. Cuak btul klu xde air. Lpas hbes tdah sume, aku pun balik blik, borak2 then tdo. Esoknya kol 5 pagi aku da terjaga sbb dgr org bsing2 kat luar. Rupanya sume org dok kecoh nak g mandi. Air kat blok da kering, so terpaksa la g mandi kat toilet dewan kuliah. Aku pun join skali la. Kejut rumate, ajak dorang g mandi kat sana. Rasa agak weird coz bgn kol 5 semata2 ntuk mandi, n mandi kat blik air dewan kuliah plak tp nak wat cmne, air xdak.uwaa..
Lpas smayang sume, aku ready2 nak g kuliah, smpat breakfast bskut 3 keping. Smpai2 dewan kuliah, sume org kecoh pasal kes xde air. Aku dgr ade y xsmpat mandi coz terbgn lmbat, air kat dewan kuliah pun da kering. Slamat aku smpat mandi. Air yg aku tadah smalam tu untuk kegunaan ke tndas je. So mlm tu aku xmndi. Terpksa la.air mmg da kering. Air tnggal ntuk wudhu n ke tndas je. Terpksa kurangkan mkn n mnum ntuk mengelakkan kerap ke tndas. Terseksanya. Adoi, cmne la nak mandi pg sok ni. Dahla sok ade sesi bergambar ngan dak kelas aku. Hmm..terpaksa jadi kmbingla pg sok. Mlm tu aku tdo tnpa mndi. Wlupun bgitu, bdanku tidak berbau bsuk coz aku memakai losyen.hehe.zzzzz
Kol 615 aku da bgn ntuk smayang sbuh. N sperti yg dipikrkan smlm, air masih lg xde.so, aku terpksa mnjadi kmbing lg. tp kmbing comel la, pinky goat.hehe. coz arini aku memakai baju kurung sutera thai berwarna pink. Biar pun aku xmndi, tp aku tetap berpkaian cntik sbb arini aku nak bergmbar. Dlm gmbar bukan org tau pun kite xmndi kan.hehe. asalkan maintain cntik.hehe. prasan. so, pas da siap2 sume aku pn pegila ke kuliah. N dlm kuliah tu, kitorang diberitau 1 berita mengejutkan. Kitorang diberi cuti seminggu sbb air xkan ade ntuk seminggu. So, ktorang diminta pulang ke kmpung halaman masing2. Yeehaa!!!! Hepi gler dpat tau cuti sminggu. 1 dewan kuliah bersorak kgembiraan. Hehe. Inila dia remaja2 yg gmbira ble pelajaran tergendala. Cmnela nak maju! Aiceh..pndai ckp, padahal aku pun termasuk golongan yg bersorak riang ble tau kuliah cncel sminggu. Hehe.
Lpas hbes kuliah, tbela masanya ntuk bergmbar. Ceria sngguh kitorang 1 kelas. Dahla dpat bergmbar, ditambah plak ngan berita gmbira dapat cuti seminggu, mkin lebarla snyuman masing2. Hehe. Lepas bergambar tetibe aku dapat 1 mesej. Mesej tu dari syafeeq..

Monday, June 15, 2009

Hmpir tiap2 ari ade je cite pasal si syafeeq tu. Aku pun tertanya2,sapela laki ni. Dari cara silah cite, ciri2 laki ni mcm ciri laki idaman aku. Besnya klu aku jumpa laki mcm tu. 1 ari, silah gtau aku dia nak g mkn ngan syafeeq. Aku kata bgusla. Msalahnya dia segan nak g sorang. So dia ajak aku teman skali. Aku kata xkesah je. So ktrang pun g la kafe. “shaza, dia da smpaila”. Syafeeq memakai baju kuning. Dia duduk membelakangi kami. Jadi aku tidak nampak wajahnya. Ntah nape tetibe ati aku berdebar2. “adoi, nape berdebar smacam ni, yg nak jumpa, silah, bukan aku” bisik ati aku. So aku pun meneruskan langkahku ke meja makan. Betapa terkejutnya aku bile melihat Syafeeq krana Syafeeq adalah lelaki yg sama yg aku lihat di depan papan notis tempoh hari. So, aku pun dudukla kat situ, berborak2. Silah kurang bercakap, mungkin malu. Aku ni plak mmg terlebih peramah, so bckap je.hehe. dah agak lame ktrang kat situ, aku n silah pun balikla. Smpai di blik, silah pun tnya pendapat aku,”hensem x dia?” aku pun kata hensem. Aku x gtau silah yg syafeeq tu adalah lelaki yg aku minat slama ni. Xsngka plak syafeeq tu adalah laki depan papan notis tu. Adoi, napela taste ktorang ni sama. Skang xlehla aku nak minat dia. silah da cop. So aku pun lupakanla niat aku nak meneruskan minat ku pada syafeeq.
Keesokannya, silah gtau kat aku yg Syafeeq nak nombor telepon aku. Aku terkejut. Aku lihat muke silah pun berubah. Ada riak cmburu di wajahnya. Silah kata Syafeeq nak berkenalan ngan aku. Hm, nak bagi ke x,kang aku bg silah terasa plak. Tp ni la pluang aku nak kenal ngan syafeeq. So aku pun kata bg je la. Hm..cian silah. Muka die brubah. Aku pun satu, bkn nak jaga ati rumate. Xpe, aku piker positif, aku juz nak kawan je pun ngan syafeeq tu.Ntah nape ati aku berlagu riang ble tau syafeeq nak berkenalan ngan aku.
Sejak aritu, aku slalu je bermsej2 ngan syafeeq. Setiap kali bermesej dengan syafeeq, atiku berbunga2. Ntah bagaimana, terbit rasa syg pada syafeeq. Ditambah dengan kata2 manis dari syafeeq. Mmg syafeeq ni romantik. Saat ni aku rasa diri aku di awang-awangan. Sentiasa tersnyum. Tp silah seperti menjauhkan diri dari aku. Aku tau dia rasa cemburu ngan aku. Silah minat kat syafeeq, tp aku pun minat kat syafeeq. N skang syafeeq rapat ngan aku. Aku rasa bersalah ngan silah. Tp aku xtau nak wat cmne. Silah slalu xde dlm blik. Mgkin dia marah ngan aku. Tp aku xbrani nak ckp ngan dia. so aku biarkan je dgn harapan dia akan ok xlama lg. aku tau silah seorang yg bek n sbar. Mesti dia akan pham keadaan aku. Sori silah!!
1 mlm, sebelum tdo, aku bermesej dgn syafeeq. Ntah cmne bleh timbul topik cinta. Dia kata “sy akan pastikan sesape yg jadi mkwe sy nanti akan bahgia n xakan menyesal”. Hm..nape tetibe dia anta msg cmtu. Seolah2 dia nak ckp klu aku jd mkwe dia, aku akan bhagia n xkan menyesal. Tp aku xnakla prasan. Mlm tu aku xdapt tdo lena.

“ain, bangun, subuh da nak habis ni”. Aku mengejut rumate ku bngun solat subuh. Aku da slesai menunaikan kewajipanku kepada Ilahi. So, aku pun gosokla baju yg aku nak pkai g kuliah arini. Da siap sume, aku wat air milo, ntuk breakfast. Jam da 745, so aku pun grakla trun blok ntuk join geng aku g kuliah. Semasa aku sedang dalam perjalanan ke dewan kuliah, aku ternampak seorang lelaki sedang membaca notis di papan kenyataan. Entah kenapa hatiku begitu tertarik melihat lelaki tersebut. Orangnya tinggi, berbadan tegap, berkulit cerah. Sekali pandang macam aidid Marcelo, bekas pengacara remaja, tetapi tidaklah sekacak aidid. Sedap mata memandang. Aku hnya sekadar memandangnya sahaja. Lalu kuteruskan perjalanku ke kuliah. Tetapi sepanjang kuliah aku tidak dapat menumpukan perhatian. Entah kenapa fikiranku asyik melayang. Asyik terbayangkan wajah lelaki td. Siapalah gerangan lelaki itu. “shaza, tulis nama ni”..tetibe ika menghentikan lamunanku. Dia memberikan aku kertas kedatangan ntuk aku isi. Setelah aku isi, aku berikan pada wani pule. Aku cube memberikan perhatian kepada lecturer. Sedar2 da habes kuliah..xpham sgt. Tula berangan lagi dlam kelas.hehe.
Mlmnya aku dok berborak ngan rumate2 aku. Salah sorang rumet aku, asilah, membuka cite dengan loghat kelantannya. Dia kata dia ade minat kat sorang mamat dlam kelas ni. “wei, aku ado suko kat soreng budok ni. Hensem. Baek plak tu. Slalu je dapat skor tnngi dale ujian:” ktrang kat dlm blik tu pun menanya2 la sape mamat tu. Silah kata nama dia Syafeeq. Silah kata skang dia ngah msg2 ngan budak tu. Dari cara silah bercerita, seolah2 syafeeq ske kat dia. Yela, kejap2 msg. so, ktrang tmpang gmbira la ble dia gmbira. Aku pun trut berkongsi cite.aku cite kat dorang yg aku jatuh ati kat sorang laki ni. Cnta pndang pertama. Laki yg aku nmpak kat papan notis tu. Aku xdapat gtau nama dia coz aku xkenal pun. Juz tetibe rasa ske tgk dia. tp xtaula plak prangai dia cmne kan..juz ske tgk luaran dia je. Sejak aritu, wajah laki tu asyik terbayang2 d mata. Da angau gaknye.

“Ala..hujanla plak..klu cmtu mlasla nak pkai baju kurung..” Pagi tu, hujan turun dengan lebat. Aku nak g kuliah. Kalau pakai baju kurung, leceh nak angkat2 kain. So aku decide pkai tshirt ngan jeans je. So, ble da siap2 pkai tdung, pkai kasut, aku pun berjalan la trun dari blok asrama B1 dengan membawa payung pink berenda aku..hehe. Kat bawah blok, Ika, Wanie, n Izati da tggu aku..”amboi shazzy, pink nye ko arini, hehe,” kata izati padaku sebaik dia nmpak aku trun dari tngga. Hm..kat KMPh (Kolej Matrikulasi Pahang) ni, kwn2 pnggil aku shazzy. Nama sbnar aku Nurul Shazalina. Tapi, dorang panggil aku shazzy. Ni sume sbb izati bg nama gelaran masing- masing untuk geng aku. Dia tukarkan nama ktrang sume jadi ala2 mat saleh sikit. Wani jd weni, zati jd zeti, n ika jadi ike. Tp yg peliknya nama org len xmelekat. Nama aku je yg melekat shazzy. So dak2 matrik yg kenal aku,sume pggil aku shazzy.
Hm..smpai2 dewan kuliah..aku tgk dewan tu mcm kosong..brape kerat je org..yela, kuliah kol 8, hujan lebat plak tu..masing2 xmau bangunla..kitorang je yg rajin..hehe.so, mcm bese ktrang amek port ktrang, kat blakang skali..kat matrik ni aku pmalas skit..asyik dok blakang je, borak je. Tp bukanla tergolong dlm budak2 jahat. Juz segan nak dok depan. Hehe. Xlama pastu, lecturer pun masuk. Dia ngajar subjek bio. Pas sejam, habisla kuliah tu. So, aku n the geng bergerak ke dewan kuliah len plak ntuk kuliah sterusnya. Maka begitulah rutin siang hari aku stiap hari. Mlmnya plak aku slalu lepak ngan rumate2 aku yg ske berborak.hehe. so aku xstadyla..da dekat exam baru stady. Ni la dia org yg xpkir masa depan.huhu

nantikan!!

ai kwn2..xlama lg aku akn post sebuah cerpen yg aku karang sendiri..cerpen cinta k..hehe..nantikan!!!

Sunday, June 14, 2009

main masak2

Bosannya arini..arini ari ahad..spatutnya blehla g jalan2 ke..shoping ke..tg wyang ke..tp sume tu telah terhalang kerana kesuntukan wang..uwaa...bukan kesuntukan lagi..malah telah kekeringan..uwaaa..lagi mengalir2 air mata aku ni..huhu..oleh sbb dilanda kemiskinan sekarang, maka terpaksa la memasak makanan sendiri..xbleh beli kat luar..adoi..dok umah sewa ni btol2 tergugat iman tau..umah atas restoran(tp restoran cinala..hehe),pastu berdepan ngan kfc, bersebelahan dengan mcd n piza..ade plak baskin n robin..serta pelbagai kedai burger..uwaa..ikotkan ati nak je rasa sume tu..tp xde uwang..huhu..oopss..smbung cite td..ble da xde duet..maka terpksa la memsak sndiri..terpaksa mengasah bakat yg ada..aiceh..xla pndai pun..juz cmpak2 je bhn2 dlm kuali..haha..maka kami serumah bermainla masak2..memotong2 sayur..menggoreng2 telur..memasak nasi..yg hmpir hangit kerna xreti sgt masak nasi atas dapur(da terbese ngan rice cooker..jgn gelak..cube tnya kwn2..brape kerat la yg terer masak nasi pkai dapur..hehe)..tp stakat ni nasi atas dapur yg aku masak sume bleh dimakan..hehe..tggu la gaji nanti aku beli rice cooker..huhu..lpas da masak sume..maka bermula acara mkn2..of coz la hbes..hehe..kerana kami sendiri yg memsak..wlupun xsdap sgt..tp rasa sdap je..haha..so..bakat memasak yg mmg da ade dlm diri aku ni..aiceh..akan diasah mulai skang..so ble da kawen t aku tererla masak..aiceh..hehe..barula husband syg..tol x?so..to my dear bf,silalah rasa bangga dgn i kerana i ni xbuta dapur k..hehe..k la..nak pkir nak mask pe plak mlm ni..aiceh..ok..tata

Saturday, June 13, 2009

ni nak cite bout 1 of my weird dreams..sure korang pkir bagaimanakah aku bleh mendapat mimpi itu..huhu..tp pecayalah..sesungguhnya aku ini mmg seorang yg ske berimaginasi maka muncullah mimpi2 yg tinggi imaginasinya..haha..alkisahnya...dlu time umur aku belasan tahun..1 mlm tu aku mimpi yg aku berada di 1 kawasan kilang..kilang pe ntah..beberapa kilang..tp xbesar..kcik je..mcm tempat penjahat..korang bayangkan mcm kat kawasn berpasir..lebih kurang mcm gurun..panas..cmnela aku bleh tetibe ade kat tempat tu..pastu tepi2 aku bnyak tong2 pe ntah..yg akhirnya ku kenal pasti sbagai tong minyak..sbb tetibe pastu ade org baling2 bom.. tong tu meletup..maaakkk..tlong!!!aku nak lari kat mane ni..nak menyorok pun xtau katne..tp kan tetibe..ade hero dtg slamatkan aku..dia dtg nek mtor besar..bdan dia tough tu..dia xpkai baju...(ha..orang da mula pkir bkn2 kan..)dia juz xpakai baju coz dia nak tnjuk body dia yg tough tu..sluar dia pkai..hehe..pastu dia suruh aku nek mtor ngan dia..aku pun naekla..pastu aku xtau nak pegang mana..nak pegang badan dia..mak ai geli gle..berminyak mengalahkan org minyak..hehe..so aku tnya dia..bang..mana nak pegang ni...pastu dia kata tnggu jap..aku pun pelik nape dia soh tggu jap..xpe2..aku tnggu..n suddenly kat blakang bdan dia kuar pemegang..korang bayangkan pemegang laci tu...haha..bengong gle..pastu dia kata..haa..pe lg, pegangla..so aku pun pegangla pemegang tu..haha..pastu dia bawak mtor laju gle..n pling xtahan dia bwak motor atas bumbung kilang2 tu..terbang dari 1 bumbung ke 1 bumbung..perghh..hebat gle ar...pastu ngah syok2 slamatkan diri nek mtor ngan hero tu..tetibe aku terjaga..haha..maka aku xtau ape kesudahan mimpi tu..tp yg wat aku ingat mimpi tu smpai skang sbb bdn hero tu kuar pemegang..haha..smpai skang ble aku teringat mesti aku gelak..bengongla ko ni shaza..cmne la bleh mmpi camtu..

My dream..

Sebut pasal dream..mcm2 dream yg aku ade..ade dream 4 my future..ade dream in my sleep..hehe..my dream 4 my future of coz nak berjaya..lg tepat my dream is to be a lecturer..pastu aku nak bahagia with my future husband..hehe..guess who..rasanya kwn2 bek aku sume tau..n aku juga nak bahagiakan family aku..(kepada sesape yg xtau..aku ni anak sulong..so aku rasa bertanggungjawab nak happykan family aku..hehe)..sbnarnya bnyak lg dream aku ni..tp xmampu nak cite..ok skang masuk part my dream in my sleep plak..hehe..klu korang nak tau, sejak dari kecik lg aku ni ske mimpi ngarut2..agaknya aku ni ske sngat berada di alam fantasi..sbb tu terbwak2 smpai ke mimpi..ade mimpi antu..mimpi terbang..mimpi mcm2 yg anda xdapat bayangkan.haha..next entry t aku cite antara mimpi2 hebat aku..ceh..huhu..juz smalam aku mimpi ade pengganas serang org islam termasuk aku..(maybe 2 3 ari ni kecoh pasal org islam kena serang kat thai)..huhu..takut kan..Ya Allah..lindungilah hamba-hambaMu ini dari kecelakaan..amiin..

ai frenz..

SELAMAT DATANG..hehe..ucapan slamat dtg tu untuk aku sbnarnya yg baru nak blaja wat blog..sbelum ni aku ske sgt baca blog org..tp xbuat2 blog sndiri..smpai member2 tnya nape ko xwat blog sndiri..huhu..bukan korang xtau, miss Shaza/Shazzy(perasan shazy falak..ada iras x?haha)ni teramat2la bz..mengalahkan perdana menteri..eh xkot..mengalahkan org yg da keja..skang ni da hbis degree barula ade masa..so pasni aku post bnyak2 entry.xjanji eh..kerana membayangkan hdup yg bakal bz pasni..smbung master plak..ble la nak rest ni..asyik bz je memanjang..hehe..xpela..demi masa depanku jugak..ok la..smpai cni je..bubbye

;;