Wednesday, February 3, 2010

this entry is dedicated to my ex rumate..

hani..

dari 1st year lagi kite hidup bersama..

sampai ke final year..

sampai la sambung master..

banyak suka duka kite kongsi bersama..

rahsia2, gosip2, dan segalanya..

nilai persahabatan kita tak terhingga..

di kala aku susah..takde duet..putus cinta..

kaulah peneman setia aku..

aku takkan lupa segalanya..

aku fikir kite akan kekal rumate..

tapi jodoh kite tak berpanjangan..

aku dapat tawaran yang memerlukan aku pindah..

susah untuk aku buat keputusan..

kalau aku terima tawaran tu, bermakna aku akan tinggalkan kau..

kalau aku tolak tawaran tu, bermakna aku menidakkan keinginan dan impian aku..

adakah aku pentingkan diri??

banyak kali aku tanya soalan ni kat diri aku sendiri..

tapi aku terima tawaran tu sebab banyak positifnya..

tak bermakna aku tinggalkan kau keseorangan untuk menanggung segala beban..

aku paham..ketiadaan aku seolah menambahkan lagi beban untuk kau..

mungkin kau fikir aku tak berhati perut..

tapi tak hani sayang..

setiap masa aku fikirkan kau..

aku harap sangat masalah2 tu dapat selesai..

aku akan tolong selagi termampu..

kau sedih, aku pun sedih..

ikatan persahabatan kita akan aku jaga sampai bila2..

janganlah berputus asa..

aku sentiasa menyokong kau dari belakang..

maafkan aku untuk segalanya..









5 comments:

haniey said...

thanks for this special entry...
rasa sangat terharu..huhu..
ko kwn kite yg paling lama bersama2.. dari 1st year and dah masuk 4th year... 4 tahun jadi roomate. banyak yang ko dah paham kita. takde org yang lebih paham kita selain ko. memula memang kita rasa sedih sebab ko nak pegi... tapi pikir2 balik, itu hak ko. lambat laun memang kita akan berpisah. cuma tak sangka secepat ni. memang la rasa sedih. papepon nak mintak maaf banyak2 sebab dah banyak susahkan ko... tapi nak ko tau, kita dah dengan rela hati biar ko pegi... so, jgn rasa bersalah apa2 k...

akhis said...

~syaza...
~inform n skul bio tu xjauh mana pun...hehehe

shazzy said...

hani: Thanx a lot dear~
akhis: Hehe..tau xpe..macamla jauh berbatu..kui3..

shazzy said...

hani: Thanx a lot dear~
akhis: Hehe..tau xpe..macamla jauh berbatu..kui3..

eiyzniey said...

nice3!